Vinstmaskinen Växjö Lakers vann igen – tog nionde raka

Växjö Lakers är det formstarkaste laget i hela SHL. Trots tidigt underläge mot Karlskrona lyckades vinstmaskinen vända och inkassera tre färska poäng.

Formstarka serietvåan Växjö Lakers kom till ABB Arena på besök för att möta Karlskrona. Första perioden inleddes i ett högt tempo med hög intensitet med ett tydligt skottövertag för bortalaget. Men trots att Karlskrona slarvar en del och ger Växjö chanser, tar de ändå ledningen i slutminuterna. Målet görs av Jimmy Andersson som vinner pucken i egen zon och kontrar in ledningsmålet till 1-0.

Förkrossande statistik

I den andra perioden skulle Växjö dock gå ut och koppla ett starkt grepp kring Karlskrona och etablerade ett par anfall. Sex minuter in i mittakten skulle även kvitteringen vara ett faktum. Kanadensaren Cory Murphy hittar in bakom Johannes Jönsson. Målet var början på vändningen, för sex minuter senare ville inte Erik Josefsson vara sämre, som fyllde på i en kontring till 1-2.

Minuten senare var det dags för mållampan att tändas igen bakom Johannes Jönsson när finländaren Tuomas Kiiskinen plockar upp en retur på Nick Bailens skott. Målet fick Per Hånberg att ta timeout och matchen gick till sista pausvilan med förkrossande skottstatistiken 8-25 till Växjös fördel.

Tredje perioden skulle innebära ett litet lyft för Karlkronas del som spelade upp sig rent spelmässigt. Men backen Philip Holm gjorde åter igen livet surt för hemmapubliken när han satte spiken i kistan. Segern innebär att suveräna Växjö Lakers vinstmaskin fortsätter tugga och Sam Hallam kan åka hem med sitt Växjö och nio raka segrar.

Karlskrona HK – Växjö Lakers 1 – 4 (1-0, 0-3, 0-1)
1-0 (16.37) Jimmy Andersson (Morten Madsen)
1-1 (26.23) Cory Murphy (Ville Leino, Josh Hennessy)
1-2 (32.34) Erik Josefsson (Pontus Netterberg)
1-3 (33.25) Tuomas Kiiskinen (Nick Bailen, Eric Martinsson)
1-4 (52.45) Philip Holm (Pontus Netterberg, Erik Josefsson)
Skott: 16 – 34 (6-14, 5-12, 5-8)
Skott utanför: 9 – 13