Vinst för Färjestad krävs – för att hålla liv i drömmen

Färjestad reser till Skellefteå med siktet inställt på en enda sak – tre färska poäng och kontakt med topp sex. Kan seriens bästa spelare Joakim Lindström grusa värmlänningarnas drömmar?

Ikväll väntar ett riktigt hatmöte när Färjestad gästar Skellefteås hemmaborg. Hemmalaget ligger på sjätteplats i serien och jagas av Malmö på sjundeplats och just Färjestad på åttonde plats. Lagen har tidigare den här säsongen spelat mot varandra vid tre tillfällen, varav två har Färjestad vunnit.

Värmlänningarna har gått segrande ur bataljerna med 5-0, respektive 5-3, medans Skellefteå vunnit en i Karlstad med 2-1. Då avgjorde stekheta Pär Lindholm matchen när det endast återstod två sekunder att spela.

Viktiga poäng på spel – Färjestad måste gå för tre poäng

Kvällens match kan dessutom innebära att Färjestads öde avgörs inför slutspelet. Laget ligger åtta i tabellen och vid förlust, så kan en direktplats i praktiken vara borta eftersom det skulle ge Skellefteå ett försprång på elva poäng. Vid vinst för Färjestad är allt fortfarande ett öppet race när det återstår fyra matcher och maximalt tolv poäng kvar att håva in.

Fansen kan med andra ord vänta sig en riktig försmak på det kommande slutspelet. Båda lagen behärskar det fysiska spelet och de senaste åren har en rivalitet byggts upp mellan antagonisterna efter diverse slutspelsmatcher.

SHL:s bästa spelare går för skytteligatitel

Är det någon som ska sätta käppar i hjulet för Färjestad som jagar topp sex. Då är det Skellefteås superstjärna Joakim Lindström, poängkungen har visat en sanslös form på slutet och lär inte slå av på takten i kväll. Med sina enorma 49 poäng på 46 matcher kan han utan större konkurrens titulera sig som ligans bästa spelare.

Ska Färjestad få stopp på honom krävs en riktig toppinsats av målvakterna och försvaret. I lördags släppte karlstadgänget in fem mål på hemmaplan mot Linköping och förlorade. Ska drömmen om en sjätteplats hållas vid liv – då krävs en stabilare defensiv insats än så mot Skellefteå.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN