Vingklippt HV71 i Smålandsderby

Det är dags för seriens sista slaget om Småland och det är hemmalaget som har övertaget, både i inbördes segrar och i form. Bortalaget har hamnat i en avgrundssvacka med 3-18 på de tre senaste matcherna – men derby är alltid derby.

Det står 3-1 till Växjö i inbördes möten i det stora serieslaget om Småland och för första säsongen i SHL:s historia ser det ut att bli tronskifte i det stora landskapet.

Växjö
Det stora målet för Växjö har varit att ta tätpositionen som Smålands bästa lag och just nu är de det med marginal. Man är SHL:s formstarkaste lag med poäng i sju raka matcher, varav sex av dem är segrar.

Nu är det derby och derby är alltid ett derby och Sam Hallam är medveten om att motståndet kommer laddat till Vida Arena.

– Det är grymt roliga matcher mot HV71 som är riktigt vassa i år. Det har varit lite speciella matcher mot HV71 där två matcher har slutat med stora vinster, en åt varje håll trots att matchbilden varit betydligt jämnare. Det känns som att vi är två lag som är som tycker det är riktigt roligt att spela mot varandra. De har ett lag med en hel del profiler, skickliga spelare och bra karaktärer precis som vi har. Hittills har det varit väldigt välspelade matcher med högt tempo så jag tror att det kommer fortsätta så även ikväll, säger han till Växjös hemsida.

Matcherna mellan lagen går under namnet ”Slaget om Småland” och Hallam tror på en riktigt tuff match.

– Jag är säker på att det är två lag som verkligen vill positionera sig både i slaget om Småland, tabellplacering just nu men även för vad som kanske kommer framöver. Förhoppningsvis blir det ett väldigt bra fokus och högt tempo där alla går in i varje situation till 100 procent. Det gäller att visa att man klarar av att ha en otroligt hög arbetskapacitet, bra fysik i närspelet samtidigt som det gäller att hålla huvudet kallt.

Frågan: Åttonde raka matchen med poäng för Växjö?

HV71
Vad har hänt med HV71 efter landslagsuppehållet? 3-18 i målskillnad och 2-9 senast mot Örebro och förnedringen var total. Nu är de ”bara” tvåa i Småland och det är bara att bryta ihop och komma igen för de fyrfaldiga mästarna. Nu gäller det att inte åka på en till plump i protokollet för Andreas Johanssons mannar. Nu har man pratat igenom det som hänt i de tre senaste matcherna och Johansson känner att HV71 är på gång igen.

– Vi gjorde lite arbete innan vi tränade igår, vi var väldigt ärliga mot varandra. Det finns ingen annan väg att gå, vi måste hitta lösningar. Vi måste vara positiva, det är vårt jobb. Vi fick en käftsmäll i förrgår och det vet alla om. Igår gjorde flera saker som är positiva, både mentalt och träningsmässigt. Det kändes bra, säger han till HV71:s hemsida.

Frågan: Hur illa är det ställt med HV71:s form?

Tips: 6-1

Bet24h: 1. 1,72 – X. 4,20 – 2. 4,10

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN