Vilka blir det bästa grönvita laget?

Ikväll ställs toppen mot botten i Lindab Arena när Rögle tar emot Färjestad. Kan storfavoriterna Färjestad utöka sin poängsvit eller kan Rögle överraska och bli det bästa grönvita laget?

Färjestad leder årets upplaga av SHL och har imponerat stort med sina 24 poäng på de inledande nio matcher. Det mest imponerande är att man bara har förlorat en match på hela säsongen, en övertidsförlust mot Malmö. Man har med andra ord tagit poäng i samtliga nio matcher den här säsongen. Det är en svit som man ikväll vill utöka när man åker ner till Skåne och Ängelholm för att möta Rögle.

Rögles säsongsinledning har varit betydligt trögare och man ligger sist i SHL med fem poäng på sju matcher och utan en enda trepoängare. Skåningarna kan dock ikväll avancera i tabellen och gå om Mora som har två poäng mer men med två fler spelade matcher. Men då måste man slå det tuffast möjliga motståndet. Serieledarna Färjestad som står som storfavoriter i den här matchen.

Den grönvita kampen

Det som talar för hemmalaget Rögle ikväll är bland annat den tidigare Färjestadsmålvakten Justin Pogge som har imponerat stort för Rögle i de senaste matcherna. Kommer han att bli ett spöke mot sin gamla klubb?

Rögle har även hela seriens bästa powerplay vilket är väldigt imponerande för ett bottenlag. Man kan skryta med imponerande 31,82% i powerplay. Färjestad är dock inte mycket sämre med 30,77%.

Vad tror ni? Kan Rögle rubba Färjestad i kampen om att bli det bästa grönvita laget?

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN