Viktiga poäng står på spel i rykande hett Skånederby

Tabellåttan Malmö Redhawks tar emot rivalen Rögle BK hemma i Malmö Arena i ett hett Skånederby. Viktiga poäng står på spel när några av ligans bästa målvakter ska leda sitt lag till tre poäng.

Säsongens sista Skånederby mellan Malmö Redhawks och Rögle BK väntar i Malmö Arena. Viktiga poäng står på spel i en match som har alla förutsättningar för att bli något alldeles extra. För bortalaget Rögle skulle tre färska poäng innebära ett steg närmare Örebro som Anders Eldebrinks mannar jagar bakom.
För Malmös del är en plats i topp sex i sikte och upp dit är det hela nio poäng.

Fördel Malmö – som vunnit allt

Säsongens tidigare möten mellan antagonisterna har slutat i vinst för Malmö alla tre gånger. Första matchen som spelades i början på oktober så bjöd lagen på en riktig målfest och slutresultatet skrevs till slut 7-6 till Malmö. De två senaste matcherna har inte riktigt bjudit upp till samma dans vad gäller mängden mål. Redhawks vann de två sista matcherna med 2-1 båda gångerna efter hårt och intensivt spel. Efter tre förluster lär Rögle och lagkaptenen Christopher Liljewall komma otroligt laddade till säsongens höjdpunkt – derbyt mot Malmö Redhawks.

– Det ska bli jättekul, det är till stor del den matchen som betyder mest under året sa lagkaptenen Liljewall till Hockeybladet inför den sista matchen 19 januari.

Matchen i matchen – målvakterna blir nyckeln

Många faktorer kommer bli viktiga i kvällens match, men framför allt målvaktsspelet. Anders Lindbäck är en av SHL:s främsta målvakter och ger Rögle chansen att vinna varje match då han oftast släpper in relativt få mål. På andra sidan rinken hittar vi Oscar Alsenfelt och Christoper Nihlstorp, varav den förstnämnda leder hela SHL:s målvaktsliga. Med flera starka målvakter och hittils jämna matcher bäddar det för en riktig målvaktsmatch och målvakterna blir kvällens nyckel för att vinna.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN