Victor Olofsson: ”Det har varit lite både och”

Inför den här säsongen lämnade han tryggheten i Örnsköldsvik och flyttade till storstaden Göteborg och storklubben Frölunda. Nu har Victor Olofsson kommit igång med poängproduktionen och Hockeybladet.nu fick sig ett par ord med forwarden inför matchen mot HV71 efter uppehållet.

När Modo åkte ner i SHL valde han att lämna Örnsköldsvik och tryggheten där hemma. Istället bar det av till Göteborg och Frölunda som är en av svensk hockeys stormakter. Victor berättar om flytten och hur det har gått för egen del under säsongen.
– Det har varit lite både och. Det har inte gått spikrakt uppåt från första början. Har varit lite upp och ner, jag har kommit in i det mer och mer desto längre säsongen gått. Även om jag inte öste in poäng i början, så tycker jag det har känts bra och att jag har tagit kliv i rätt riktning hela tiden, säger Victor Olofsson till Hockeybladet.nu

När man flyttar till en storklubb är det lätt att förväntningarna blir stora. Men forwarden har hanterat det bra och försökt att fokusera på sitt eget spel.
– Det är inget jag tänkt jättemycket på. Jag har försökt och fokusera på mitt spel och utvecklas som spelare. Jag tycker att jag har haft bra relation med tränarna sen start och jag har fått förtroende till att växa in i det. Det har känts bra och jag försöker bara gå in och jobba hårt och göra mitt bästa, så får jag ta det därifrån.

Frölunda är regerande mästare men ändå leder man SHL-tabellen efter 27 omgångar.
– Jag tycker att vi har fått ihop laget på ett väldigt bra sätt. Ofta kan det vara väldigt svårt när det kommer in så många nya spelare, men alla gör jobbet varje match och vi är ett lag där alla fyra kedjor kan gå in och producera, det är därför jag tror det har gått så bra hittills, berättar han.

Han är draftad av NHL-klubben Buffalo Sabres men menar att man inte haft jättemycket kontakt under säsongens gång. Han berättar att en representant från klubben har besökt Göteborg för och se hur Frölunda och Victor jobbar.
– Det har inte varit super-mycket. Det har blivit lite då och då, det var en kille från deras organisation och hälsade på och kikade hur vi jobbade och lite sådär. Men jag försöker hålla fokus här och nu och göra så gott jag kan, förklarar han.

Efter uppehållet väntar ett annat formstarkt lag, nämligen HV71. Vad tror du ni behöver fokusera på för att vinna?
– Nej, det kommer bli en tuff match, helt klart. HV är ett bra lag och de har offensivt skickliga spelare. Det gäller att vi är på tå från början, avslutar han.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN