Veteranen skrev på nytt kontrakt –
Foto: Bildbyrån
Veteranen, Nicklas Danielsson, skrev på nytt kontrakt med Brynäs, det meddelande klubben imorse. Kontraktet är skrivet på två år.
– Jag har gått ner i lön, säger Nicklas Danielsson.

Brynäs sa upp kontraktet i vintras, idag skrev veteranen på ett nytt kontrakt med klubben. Kontraktet löper över två säsonger och Nicklas Danielsson ser fram mot att fortsätta i klubben.

– Hockey är fortfarande så jäkla roligt och jag vill vara med och vinna här. Brynäs har ambitionerna att vara ett topplag så jag är sjukt motiverad på kommande säsong och hoppas att vi kan gå långt i slutspel och ge oss själva chansen, säger han till Brynäs hemsida och fortsätter:

– Tar vi oss till slutspel kan vi bygga vidare därifrån, få lite medvind och växa som grupp. Det är få saker som är lika tillfredställande som känslan att vara med i ett vinnande lag. Man får en kick varje dag och man vet att man kan slå vilket lag som helst. När alla spelare och hela laget växer med uppgiften, då blir man svårstoppade.

Bröt dyrt kontrakt

Brynäs bröst det dyra kontraktet med forwarden i januari, klubben valde att utnyttja en klausul. Nu är kontraktet på två år och Danielsson har gått ner i lön.

– I höstas började Nicklas och jag en dialog. Han signalerade tidigt att han ville stanna i Gävle och vi var tydliga med att vi ville ha honom kvar. Men det fanns en option om att bryta hans avtal och det valde vi att göra. Det öppnade upp en möjlighet att förhandla om avtalet och vi har haft en bra dialog med honom för att hitta en bra lösning för alla parter, säger Michael Sundlöv, herransvarig i Brynäs till klubbens hemsida och fortsätter:

– Nicklas har visat en stor vilja i förhandlingarna kring att fortsätta spelI höstas började Nicklas och jag en dialog. Han signalerade tidigt att han ville stanna i Gävle och vi var tydliga med att vi ville ha honom kvar. Men det fanns en option om att bryta hans avtal och det valde vi att göra. Det öppnade upp en möjlighet att förhandla om avtalet och vi har haft en bra dialog med honom för att hitta en bra lösning för alla parter, säger Michael Sundlöv, herransvarig.a för Brynäs IF och att klubben ska ställa ett slagkraftigt lag på isen under de två åren som kontraktet gäller. Det gör han genom att spela på ett avtal med lägre ersättning än det sista optionsåret på kontraktet som vi valde att bryta i vintras. All heder till honom för det och för den dialog vi haft.

Så här kommenterar den 35-årige forwarden beslutet att gå ner i lön och stanna i klubben.

– Jag har gått ner i lön men det gör å andra sidan att det finns mer pengar i budgeten för att värva hit bra spelare. Får vi ihop ett bra lag på isen ökar våra chanser att vinna, och det är vad jag vill göra. Det krävs resurser för att ha ett bra lag och det här är ett av sätten jag kan bidra på för att hjälpa Brynäs med det. Nu känns det jäkligt skönt att allt är klart och väldigt roligt att få fortsätta den här resan. Min målsättning har hela tiden varit att få vara kvar i Brynäs.

Här följer du Brynäs lagbygge inför säsongen 2020/2021.

Kommentarer

Kommentarer