Veteranen lägger av – blir tränare hos rivalen

Den snart 40-årige veteranen lägger av. Nu blir David Printz tränare i Djurgårdens juniorlag. Han ska även jobba på klubbens hockeygymnasium.

Nu är det klart, veteranen lägger av, David Printz lämnar Frölunda efter en succéavslutning på karriären. Ett SM-guld och två CHL-guld under karriärens två sista säsonger. Nu blir han tränare hos rivalerna Djurgården. Printz blir ansvarig för backutvecklingen i Djurgårdens juniorverksamhet och på klubbens Hockeygymnasium. Utöver det blir han också en av tränarna i klubbens J18-lag.

– Att få in David Printz i Djurgården Hockey, är den perfekta pusselbiten i vår sportsliga organisation. Med Davids spelarkarriär, kompetens, personlighet och bakgrund, likt såsom vi tidigare rekryterade Michael Holmqvist blir en bra kombination med övriga juniortränare Oskar Öberg och Martin Linder-Öst. Vidare ger denna konstellation om fyra tränare oss en grund och potential för att långsiktigt bygga Djurgården Hockeys HG- & Juniorverksamhet i den riktning som vi vill både Spelvisionellt och Ledarvisionellt i Djurgården Hockey, säger Tobias Pehrsson utvecklingschef i Djurgården till klubbens hemsida.

Snart 40 år

Om tre veckor fyller David Printz 40 år och det är dags att byta från spelar- till tränarkarriär. Han hyllas av Djurgårdens utvecklingschef Tobias Pehrsson.

– David är en empatisk människa. Lyhörd och nyfiken på att utveckla både sig själv som ledare som våra spelare – vilket passar bra in på den profil av människa som vi söker. David är samtidigt väldigt målinriktad och vet vad han vill på kort som långsikt. Vilket ger oss en kraft i vår utvecklingsprocess där David kommer att göra skillnad.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN