Vem tar tag i taktpinnen?

Finalserien 2015 närmar sig en rysare där ingen hittills lyckats ta kommandot, ingen har lyckats koppla greppet om det andra laget. Framförallt lyckas ingen vinna hemma. Blir det ändring på det nu?

Skellefteå har imponerat de senaste bortamatcherna, den första framåt och den andra bakåt. Problemet för Skellefteå är att de spelar hemma i dagens match, final nummer fem i bäst av sju.

Växjö var förlamade hemma i första matchen och i den andra fick man inte in mer än en puck bakom Markus Svensson. Till Växjös stora lättnad går matchen i Skellefteå och inte i Vida Arena.

Frågan är dock om bortaplansfördelen håller i sig och Växjö åter igen tar ledningen i matchserien och sedan får alla experter att tro att de plockar hem guldet på hemmaplan? Kanske kan det vara så att Skellefteås spelare fattat att de inte kan glida hem guldet i år och tar tag i händelserna även på hemmaplan.

Historiken talar för Växjö, samtidigt som de som gör första målet får en grym fördel. Ingen har vunnit en match i den här serien om motståndaren gjort det första målet.

I Växjö har det uppstått en oväntad maktstrid, striden om vem som ska vakta målet. Stefan Steen har varit en utmärkt vikarie för Christopher Nihlstorp. Fördelen för Steen är att han fortfarande är relativt oläst av Skellefteå, fördelen för Nihlstorp är att han vet hur man vinner SM-guld. Spännande att se hur Sam Hallam väljer om nu båda är redo för spel.

Tips: 3-2

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

fem × 3 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN