Veckans slutspelslag i SHL

Slutspelet i SHL är i full gång och publiken bjuds på underhållning varje dag. Under veckan som gått har vi fått se en riktig maratonmatch, mängder av mål och bländande målvaktsspel. Hockeybladet tar ut veckans lag i SM-slutspelet.

Veckans slutspelslag i SHL

Målvakt: Linus Söderström, HV71
Fyra raka vinster och hur stabil som helst i målet, det bäddade för att HV71 kunde svepa Färjestad efter bara fyra matcher. Släppte in ett tidigt mål i första matchen i Jönköping, men har efter det visat vilken hög kvalité han håller. Linus Söderström har ett lugn som smittar av sig på hela lagets backbesättning och det kan ta dem hela vägen till guldet.

Back: Simon Bertilsson, Brynäs IF
Simon Bertilsson är inte den backen i SHL som får flest rubriker för sin poängprodkution. Istället bidrar han med ett stabilt spel i egen zon tack vare sina defensiva egenskaper, kryddat med ett bra förstapass ut ur egen zon till forwards. Under kvartsfinalen mot Linköping har 25-åringen dessutom nu även klivit fram och satt två kassar. Varav ett av målen blev matchvinnande när Brynäs vann med 1-0 i maratonmatchen.

Back: Andreas Borgman, HV71
Andreas Borgman får representera hela lagets backbesättning och försvarsspel som stängde ner butiken totalt för Färjestad. 21-åringen är bra på det mesta och spelar ett fysiskt spel som kommer väl till användning i täta slutspelsmatcher. Att han dessutom har goda offensiva egensakper gör att han kan följa med upp i anfallet. Mot Färjestad blev det ett mål och två assist på tre matcher. Efter den tredje kvartsfinalen åkte Borgman dock på en avstängning och är avstängd fram till den andra semifinalen. Ett stort avbräck för HV71.

Forward: Emil Pettersson, Växjö Lakers
Den 23 år gamla forwarden, Emil Pettersson, fortsätter göra succé i Växjö Lakers. Sex poäng på fem matcher och lagets bästa poängplockare. I senaste matchen, som Växjö vann med kniven mot strupen, så klev Emil fram och blev helt matchavgörande tillsammans med målvakten, Joacim Eriksson. Ska det bli avancemang måste Lakers vinna två matcher i rad och med en glödhet Emil Pettersson, får inte Malmö jubla för tidigt.

Forward: Axel Holmström, Skellefteå AIK
Skellefteås unga stjärna, Axel Holmström, har haft en riktigt strulig säsong med skador. Den blott 20 år gamla forwarden var dock helt fenomenal i slutspelet för två år sedan med sina 18 poäng på 15 matcher, som junior. I kvartsfinalserien mot Frölunda har Axel skjutit sex poäng på 5 matcher. Fortsätter han på den inslagna vägen har ett redan starkt Skellefteå, ytterligare en dimension i sin offensiv.

Forward: Nichlas Hardt, Malmö Redhawks
Malmö Redhawks spel i kvartsfinalserien mot Växjö Lakers har givit eko i hockeysverige. Skåningarnas fartfyllda spel, och hårda arbetskapacitet har gjort kvartsfinalen mellan Växjö och Malmö, mer oviss än vad alla förväntat sig. Dansken Nichlas Hardt toppar hela slutspelets poängliga med sina åtta poäng på sju matcher. Dessutom bidrar han med en mycket hård arbetsinsats över hela banan. Hardt är den stora jokern i slutspelets stora överraskning, och det kan bära Redhawks fram till en semifinal.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN