Veckans lag SHL

Ännu en vecka har lidit mot sitt slut. Många matcher har spelats och en mängd spelare har utmärkt sig. I laget hittar vi en glödhet finsk duo och en riktig skräll på backpositionen. Samt en spelare på väg mot sitt stora genombrott.

Målvakt: Oscar Alsenfelt (Malmö Redhawks)
Malmös burväktare har omgärdats av rykten i början av veckan. Men spekulationerna om ny klubbadress verkar inte stört Oscar Alsenfelt. Malmö har spelat två matcher och målvakten har tagit två vinster. I matchen mot Karlskrona höll han även nollan och motade 30 skott. I segerna mot Brynäs blev målvakten stor hjälte när han bara släppte två puckar förbi sig i vinsten som slutade 2-4. Mot Brynäs räddade han 34 av 36 skottförsök.

Back: Almen Bibic (Rögle BK)
Almen Bibic är inte den som vanligtvis hamnar på denna typen av listor. Inför veckan stod 23-åringen på noll i alla poängkolumner, men den här veckan har han gjort två mål på tre matcher för sitt Rögle. Den offensiva insatsen från den annars skickliga defensiva backen tycker vi förtjänar en plats i veckans lag.

Back: Adam Almqvist (HV71)
Adam Almqvist är en back som är riktigt duktig i spelet när det kommer till att flytta pucken och lägga bra passningar. Poängen har inte riktigt trillat in som man kan önska, men den här veckan har Jönköpingssonen gjort godkända ett mål och en assist på tre matcher. Senaste tiden har även HV71 visat upp en god form, vilket stärker backens aktier.

Forward: Ville Leino (Växjö Lakers)
Växjö Lakers har gått som tåget sista tiden och vann elva raka matcher innan Luleå bröt sviten. Finländaren Ville Leino hade en stor del i lagets framgångar under den gångna veckan. Den NHL-meriterade forwarden sköt två mål och tre assit på bara två matcher, och imponerade stort tillsammans med sin finska kompis…

Forward: Olli Palola (Växjö Lakers)
Olli Palola som också haft en helt strålande vecka. Högerskytten har haft en stabil poängproduktion under hela säsongen och placerar sig i den absoluta toppen av poängligan. På två matcher har han likt kedjekamraten också svarat för starka fem poäng. Veckans poängskörd är fördelade på ett mål och fyra assist.

Forward: Joel Kellman (Karlskrona HK)
Joel Kellman är en av spelarna i årets SHL som tagit ett enormt steg i sin utveckling, och blivit den spelaren många trodde han skulle vara förra året. Den här veckan kan 22-åringen trots noll vinster glädjas lite åt sina tre mål och en assist på tre matcher. Sammanlagt har den Karlskronafödde spelaren gjort 23 poäng på 39 matcher för sitt Karlskrona, med det är han näst bäst i den interna poängligan. Kanske det bäddar för en återkomst i veckans lag inom en snar framtid.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN