Veckans lag i SHL

Den här veckan har inte mindre än 20 matcher spelats i SHL. Det ha varit en händelserik vecka med bland annat tre hållna nollor och två hattrick. Det har också varit en vecka där flera spelare har stuckit ut mer än andra. Den här veckan består listan bland annat av en ung landslagsdebutant och en Skellefteåforward i sanslös form. Här är veckans lag i SHL. 

Målvakt: Oscar Alsenfelt (Malmö)

Malmös succémålvakt Oscar Alsenfelt tar plats på listan den här veckan också. Och allt annat hade väl setts som ett tjänstefel? Trots att han i går fick släppa fyra puckar förbi sig i Malmös förlust mot Skellefteå. Fredagens match (även den mot SAIK) var Alsenfelts bästa match den här veckan och kanske även på hela säsongen. Där räddade han nämligen 42(!) skott och höll nollan.

Back: Andreas Borgman (HV71)

Andreas Borgman har gjort det bra i HV71 hela säsongen med sitt gedigna och fysiska spel. Den unge backen gjorde även två poäng (1+1) i HV:s 7-0 seger över Rögle tidigare i veckan. Borgmans framfart i laget från Jönköping har även gjort att Rickard Grönborg tog ut honom i den landslagstrupp som presenterades tidigare i veckan till Sweden Hockey Games.

Back: Kristian Näkyvä (Linköping)

Linköping är ett lag som går bra just nu. Inte minst den här veckan då dom vunnit tre av tre matcher. En stor anledning till Clubens framgång är deras smått otroliga powerplay. Och där styr Kristian Näkyvä från blålinjen. Linköpings finska back har haft en mycket bra vecka. Främst i torsdagens 4-1 seger mot Djurgården där Näkyvä gjorde ett mål och lagets powerplay var hundraprocentigt. Kristian Näkyvä har noterats för sex mål och elva assist den här säsongen.

Forward: Alexander Johansson (Färjestad)

Alexander Johansson är inne i en mäktig poängform just nu. Forwarden från Värnamo har gjort åtta poäng på lika många matcher och är en stor del i att Färjestad går så bra som dem gör i nuläget. I kvällens seger mot Frölunda gjorde Alexander Johansson återigen mål och hade innan det en puck till i nätet som blev bortdömd. Johansson har den här säsongen gjort elva mål och fjorton assist.

Center: Pär Lindholm (Skellefteå)

Förra säsongen gjorde Pär Lindholm endast 15 poäng på 52 matcher i Skellefteå. Den här säsongen har han hittills gjort 26 poäng på 28 matcher. Lindholm är inne i en otrolig poängform och har gjort 11 mål och 18 poäng på sina senaste 13 matcher. Han är även en bidragande faktor till att Skellefteå har kunnat närma sig topplagen i ligan. I går gjorde Lindholm även hattrick i Skellefteås 4-1 seger mot Malmö.

Forward: Bill Sweatt (Luleå)

Som det står i ingressen har den här veckan bjudit på två hattrick. Det ena gjordes som sagt av Pär Lindholm. Det andra gjordes av Luleås amerikanska forward Bill Sweatt. Det var i torsdagens förlust mot Sweatts gamla lag Brynäs som amerikanen lyckades med ett så kallat ”äkta hattrick” vilket innebär att han gjorde alla tre målen i samma period. Trots att Luleå har haft en tuff vecka med tre förluster har Bill Sweatt varit ljusglimten. Han har nämligen gjort fyra av lagets sju mål vilket förtjänar en plats i veckans lag.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN