Veckans lag i SHL

Veckan lider mot sitt slut och det är dags att summera veckans största prestationer i SHL. I laget återfinns en forward från förra veckans lag tillsammans med två matchvinnande backar och en ung forward som börjat växla upp. 

Målvakt: Anders Lindbäck (Rögle BK)
Anders Lindbäck har inte vunnit någon match åt sitt Rögle den här veckan. Men mot Malmö och Linköping gav han ändå sitt lag chansen att vinna, men det räcker sällan med ett mål för att vinna hockeymatcher. 28-åringen fick 29 skott mot sig och tog 27 i båda fighterna vilket ger honom en gedigen räddningsprocent på 93.10.

Back: Jonas Holös (Färjestad BK)
Färjestads överlägset bästa back den gångna veckan. Norrmannen spelar ett nyttigt spel över hela banan och tar ansvar i alla tre zoner när han är ute på isen. Tvåvägsbacken stod dessutom för en produktiv vecka och gjorde tre poäng från sin backposition. Två mål och en assist, varav ett av målen blev matchavgörande när Färjestad vann under förlängning hemma i Karlstad.

Back: Ilari Melart (Luleå HF)
Ilari Melart är en back som kan det mesta. Hans storlek och tyngd ger laget en extra dimension i försvarsspelet, där han sällan går bort sig. Finländaren har även en vass offensiv uppsida och tvekar inte på att följa med upp i anfallen när tillfället ges. Det vittnar hans tre poäng om, och liksom Holös, gjorde även Melart ett matchavgörande mål i förlängningsspel. Totalt blev det två mål och en assist.

Forward: Pär Lindholm (Skellefteå AIK)
Skellefteå är efter en knackig inledning riktigt på gång och stormar mot toppen. Under veckan slog ästerbottningarna båda topplagen Frölunda och Brynäs, och en stor bidragande orsak var Pär Lindholm. Centern spelar i de flesta spelformerna och mäktade med imponerande två mål och två assist.

Forward: Patrik Lundh (Djurgårdens IF)
Tillbaka i veckans lag är Djurgårdens hårt arbetande Patrik Lundh. 28-åringen imponerade stort förra veckan och har fortsatt på den inslagna vägen under veckans två matcher. När Patrik spelar kan man alltid förvänta sig ett starkt tvåvägsspel och en spelare som tar ansvar. Med ett mål och två assist mot Leksand i lördags har forwarden även lagt till en het poängproduktion i sin arsenal.

Forward: Rasmus Asplund (Färjestad BK)
Filipstadssonen spelar sitt livs hockey för tillfället. Den unge Rasmus Asplund var en gigant i Färjestads seger mot Luleå i torsdags när han gjorde två assist, varav ett var matchavgörande. Under lördagen följde han upp sin fina insats från vinsten i Karlstad och gjorde ytterligare en framspelning. Förutom sina poäng visar 19-åringen upp en pigg skridskoåkning och fantastisk närvaro på isen.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN