Växjöstjärnan om tunga hösten: ”Trodde inte jag skulle få sparken”

När Växjöstjärnan Emil Pettersson skrev på för Skellefteå AIK inför säsongen väntade han sig ett lyft som hockeyspelare. Men spelet hos giganterna vill aldrig riktigt lossna och tiden i Västerbotten blev kort – han fick sparken.

För snart ett år sedan var Emil Pettersson med om en av sina värsta stunder någonsin i sin hockeykarriär. Då spelade han i Modo Hockey som hade tvingats till kval för att förnya kontraktet i SHL. Allt stod på sin spets hemma mot Leksand i den sjunde avgörande matchen. Och när amerikanen Brock Montpetit sköt segermålet till Leksand, var allt över.

– Det var totalt tomt, jag fattade liksom inte vad som hände. Vi var ju egentligen bättre större delen av matcherna. Det är utan tvekan det värsta som hänt i min hockeykarriär, säger Emil Pettersson till Hockeybladet.

”Jag får skylla mig själv”

Den unga forwarden följde inte med ner i Hockeyallsvenskan, istället valde han att gå vidare och fortsätta i en annan SHL-klubb. Valet föll till slut på svensk hockeys riktiga stormakt de senaste åren, Skellefteå AIK. Mängder av unga spelare hade genom åren passerat genom Skellefteås hockeyutbildning och vidare till både NHL och KHL. Emil Pettersson var säker på att det vore det bästa för honom också.

Spelet och flytet vägrade dock att släppa från Ångesonens klubba. Trots offensiva minuter och spel i bra omgivning, så blev det endast tolv poäng på 24 matcher innan Pettersson fick tacka för sig. Han fick sparken.

– Jag har egentligen bara mig själv att skylla efter det. Jag fick bra med speltid offensivt men var inte så bra som jag ville.

Är det något du ångrar från tiden i Skellefteå?
– Jag kunde ha tagit för mig på ett bättre sätt, vilket jag gör idag och bevisar i Växjö. Men även om inte spelet stämde, så trodde inte jag att jag skulle få sparken, jag var dålig, men inte så dålig, fortsätter Emil.

Kom rakt in på matchsamling – fick lira direkt

Emil Pettersson behövde dock inte gå klubblös någon längre stund. Samma dag som han fick beskedet av Skellefteå satte han sig på flyget ner till Växjö Lakers som välkomnade med öppna armar. Klubben hade enligt spelaren själv visat starkt intresse redan på sommaren och när de fortfarande var intresserade var det inget snack.

– Jag är väldigt tacksam för den möjligheten. De var intresserade av mig långt in på sommaren också och visade att de vill ha mig. Det var absolut inget att tveka på.

I sin nya klubb har formkurvan pekat spikrakt uppåt för 23-åringen som spelar i kedja med Dennis Everberg och Adam Brodecki. Tillsammans utgör de ett stort offensivt hot på isen och som center försöker Pettersson ta ett stort ansvar.

– Vi har bra kemi i kedjan och spelar riktigt bra och fin hockey. Nu försöker jag även ta ett större ansvar och visa mina kvalitéer bättre. Jag har en roll som jag ska producera i och det är kul när puckarna trillar in.

Vad har Sam Hallam haft för betydelse och hur viktigt är förtroendet?
– Han har haft jättestor betydelse för mig. När jag kom ner med flyget från Skellefteå kom jag rakt in på matchsamlingen, han gav mig förtroende direkt och ville att jag skulle spela. Det kändes givetvis jättebra då att någon trodde på mig, förklarar Emil.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN