Växjös stjärnforward för friare slagsmål i SHL

Växjö Lakers stjärnforward Dennis Everberg har ett förslag som ska kunna minska det fula spelet i SHL. Förslaget? – Fria slagsmål. 

Det är i en intervju med spelsajten Nordicbet.com som den förre NHL-svensken ska har föreslagit mer fria tyglar när det gäller slagsmål i SHL. Dennis Everberg som är fostrad i VIK Hockey, har spelat 70 matcher i NHL för Colorado Avalanche. Under sin tid i världens tuffaste hockeyliga fick Everberg lära sig att fula saker på isen kan få sina konsekvenser, något han vill se mer av i SHL.

– Det är tufft men fair. Jag säger ja till att släppa fightingen fri i Sverige. Svensk hockey blir ingen boxningsliga för det. Spelare skulle passa sig mera för att göra fula saker på isen om fightingen släpptes fri och tänka efter mera, säger Everberg till Nordicbet.com.

”Jag gillar när det är mycket känslor på och utanför isen”

Något som Everberg inte vill se någon förändring över i SHL är fansen. Han gillar att fansen visar mycket känslor och att det är bra tryck på arenorna.

– Det är fantastiskt att komma till alla arenor och att fansen visar mycket känslor i SHL. Det är det som gör att det blir extra kul att spela. Jag gillar när det är mycket känslor på och utanför isen, säger Everberg till nordicbet.com

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN