Växjö värvar offensivt farlig back

Växjö har saknat en riktig spetsback sedan Ilkka Heikkinen lämnade laget förra säsongen. Nu rustar man upp försvaret och plockar in backen Nick Bailen. Bailen har både ett kanadensiskt och vitryskt pass och kommer senast från spel i KHL-laget Dinamo Minsk där han spelat i tre säsonger.

Växjös starka trupp blev i kväll ännu starkare när klubben bekräftade en ny förstärkning på backsidan. Växjö som sedan tidigare sålt sin vitryska forward Geoff Platt tillbaka till KHL kunde idag offentliggöra värvningen av ännu en vitryss. Backen Nick Bailen är klar för Smålandsklubben och kommer direkt från KHL-klubben Dinamo Minsk. Bailen har spelat i klubben i tre säsonger och har tidigare även spelat i finska SM-Liiga-klubben Tappara. 27-åringen har både ett amerikanskt och vitryskt pass vilket gjort att backen spelat landslagshockey med Vitryssland under den nuvarande säsongen.

Bailen har under sina strax över 100 matcher i KHL gjort 0.68 poäng per match. Förra säsongen gjorde Bailen 31 poäng på 40 matcher i KHL och förväntas nu kunna vara tungan på vågen när det blir allt mer tajtare i tabellen framåt våren och stundande SM-slutspel. Växjö ligger för närvarande på en tredje plats i SHL-tabellen.

Växjö har sedan tidigare två backar som ligger högt upp i poängligan för backar, Calle Rosén och Philip Holm som båda levererat framåt i planen men nu blir det konkurrens på blålinjen för Växjös del.

”Hans styrkor är framförallt spelsinnet

– Nick är en riktigt bra tvåvägsback som spelat några år i Europa samt är i en bra ålder. Allt sammantaget känner vi att han kommer passa väldigt bra in i vårt spel. Hans styrkor är framför allt spelsinnet. Vi ser fram mot att Nick skall både bredda och spetsa vår backsida, säger Växjös sportchef Henrik Evertsson till klubbens hemsida.

Bailens kontrakt med Växjö sträcker sig över nästkommande säsong vilket betyder att Växjö har sju backar sajnade till kommande säsong.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN