Växjö vände och avgjorde i förlängningen

Det var en mållös tillställning i kvällens smålandsderby. Efter ordinarie tid stod det 1-1 och matchen gick till förlängning. Väl där avgjorde Växjö och hade därmed vänt på matchen.

Det var en svängig inledning på smålandsderbyt. Ett par riktigt saftiga lägen uppstod för båda lag, men målvakterna höll tätt. Växjö hade bland annat två skott i stolpen, och att första perioden slutade mållöst var mycket märkligt. Tidigt i andra fick HV71 chansen i 5 mot 4 men man lyckades inte spräcka målnollan. Växjö hade också ett numerärt överläge men skapade inte mycket de heller. Till slut tog HV71 ledningen efter att Mattias Tedenby snott åt sig pucken i offensiv zon. 1-0 stod sig till slutperioden, och det betydde att Växjö måste jaga.

Intressant avslutning

Det hände inte mycket i tredje periodens inledning. HV71 kontrollerade spelat relativt lätt och Växjö fick inte några farliga lägen. Pontus Netterberg hade en kvitteringspuck inne, men målet dömdes bort då en Växjöspelare störde Fredrik Pettersson-Wentzel. Växjö kvitterade på riktigt bara några minuter senare och kunde ta matchen till förlängning. I 3 mot 3-spelet kunde Liam Reddox avgöra för sitt Växjö och ta hem två poäng.

HV71 – Växjö 1-2 (0-0, 1-0, 0-1, 0-1)
1-0 (32:14) Mattias Tedenby
1-1 (56:31) Olli Palola (Emil Pettersson, Ville Leino), spel fem mot fyra
1-2 (63:43) Liam Reddox
Skott: 21-31 (7-7, 7-8, 6-12, 1-4)
Skott utanför: 10-15
Tekningar: 30-27
Tacklingar: 11-7