Växjö slog serieledande Frölunda

Växjö Lakers slog ikväll gästande Frölunda Indians med 4-1 i ett kokande Vida Arena. Med kvällens vinst knappar smålänningarna in på Frölunda i kampen om förstaplatsen i grundserien.

Växjö tog ledningen tolv minuter in i den första perioden genom finnen Olli Palola. Växjö utökade sedan ledningen till 2-0 genom Nick Bailen som gjorde sitt andra mål i Lakerströjan på fyra matcher. Gästerna fick dock in en reducering kort därefter då John Nyberg nätade.

Josefsson enda målskytten i andra perioden

Den andra perioden innehöll inte lika mycket målchanser som den första och vi fick bara se ett mål. Erik Josefsson utökade hemmalagets ledning till 3-1 halvvägs in i den andra perioden.

Kiiskinens mål blev grädded på moset

Frölunda var i den tredje perioden på jakt efter en reducering, men fick istället se  Tuomas Kiiskinen utöka hemmalagets ledning till 4-1. Frölunda kunde inte hämta sig efter det och Växjö vann matchen med 4-1.

Matchfakta: Växjö Lakers – Frölunda Indians 4-1 (2-1,1-0,1-0)
1-0 (12:30) Olli Palola (Tuomas Kiiskinen, Cory Murphy)
2-0 (16:00) Nick Bailen (Robert Rosén, Olli Palola)
2-1 (17:21) John Nyberg (Carl Grundström, Robin Figren)
3-1 (28:52) Erik Josefsson (Arvid Lundberg, Nils Carnbäck)
4-1 (51:00 Tuomas Kiiskinen (Robert Rosen Olli Palola)
Skott: 31-32
Utvisningar: VÄX: 4×2 FRÖ: 3×2