Växjö mot Luleå i tuff kamp om tre poäng

Serieledarna Växjö Lakers tar ikväll emot serienian Luleå hemma i Vida Arena.
– Det är ett bra lag och de har gått väldigt bra på slutet, säger Luleåforwarden Anton Hedman inför kvällen drabbning.

I en av kvällens SHL-matcher tar Växjö emot Luleå i Vida Arena efter senaste tiden Melodifestivalfest i arenan. Senast dagens bortalag besökte Växjö var den 1 oktober när norrlänningarna fick med sig tre poäng hem till Luleå. Dock har Växjö tagit 40 av de senaste 45 möjliga poängen, och enda förlusten de senaste 15 matcher är mot just Luleå.

Att de vunnit mor Växjö tidigare under säsongen är någonting som Luleåforwarden Anton Hedman lyfter fram inför matchen.
– Det är ett bra lag och de har gått väldigt bra på slutet, de är skickliga. Men vi har vunnit mot dem under säsongen och vi tycker att vi har en bra ”matchup” mot dem, säger han till Luleås webb-TV inför matchen och fortsätter:
– Vi har spelat fysisk och legat på deras backar, det är ofta det vi gör när vi spelar bra och får bra press på dem.

Fart är nyckeln till vinst

På andra sidan står Växjös tränare Sam Hallam som beskriver dagens motståndare som tuffa och svårtspelade.
– De spelar att aggressivt försvarsspel, de är ganska stora och starka i sin egen zon och runt sin eget mål. Det tar mycket att komma ut från hörnen och in på mål mot dem. De spelar tålmodigt och ger inte upp så mycket kontringar emot sig, berättar Hallam för Växjös hemsida.

Han plockar även fram sina nycklar för att låsa upp Luleås spel.
– Att se upp för Luleås kontringar. Det är viktigt att bryta ner deras försvarsspelet genom att komma med fart ur hörnen och komma med fart mot deras mål.

”Otroligt tråkigt att se”

Igår meddelade hemmalaget att den förre detta guldbacken Teemu Laakso lämnar klubben redan nu, trots att kontraktet sträckte sig över kommande säsong. Anledningen är en efterslängen ryggskada som inte verkar vilja ge sig.
– Otroligt tråkigt att se en sådan fantastisk person som Teemu stå och packa sina saker och lämna för att inte komma tillbaka. Det är ingenting som jag tror kommer påverka oss som lag. Teemu har knappt spelat någonting i år så vi har gjort det väldigt bra utan honom. Men emotionellt är det jättetråkigt att se Teemu lämna, säger Växjös tränare Sam Hallam till klubbens hemsida.

Notera även att backen Nick Bailen är tillbaka i spel efter en kortare periods frånvaro.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN