Växjö måste visa sig värdiga finalplatsen

I den första finalmatchen gjorde Växjö i stort sett allt rätt och de gick segrande ut striden. I den andra matchen skämde man ut sig och såg helt nöjda ut, utan att bjuda upp till kamp. Nu är man tillbaka i Skellefteå och frågan är om man hittat finalformen som man tappade på väg hem senast?

Det är sista chansen för Växjö att ha en chans att vinna SM-guld. De behöver inte vinna matchen, men de måste kunna svara på till kamp som Skellefteå bjuder upp till. Inte vara nöjda med att vara i final. Klarar de att steppa upp har de fortfarande chansen. Annars stannar Le Mat-pokalen och verkligen byter namn till LeMarklund.

Skellefetå har kommit tillbaka och senast visade de Växjö vad som händer om man ger dem toppen på lillfingernageln utan att kämpa för den. Skellefteå pulveriserade hela staden Växjös självförtroende och kan mycket väl avgöra hemma redan på tisdag. Mycket talar för det, speciellt om de tillåts spela som de gjorde sist.

Ikväll vinner Skellefteå, det blir tajt om Växjö svarar på Skellefteås inbjudan, annars kommer siffrorna rasa. Till skillnad från många andra experter tror jag att bänkningen an målvakten Christopher Nihlstorp i den tredje perioden senast kan väcka laget idag.

Att Nihlstorp är skadad ikväll är dock ett tungt aber för Växjö. Nu kan dock målvaktsbytet i den senaste matchen visa sig vara ännu viktigare, tänk om Stefan Steen tvingats debutera ikväll. Nu har Steen precis allt att vinna.

Tips: 3-2

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN