Växjö Lakers tog stor revansch i Karlstad

Växjö tog revansch i Karlstad efter förra förlusten och tog med sig tre poäng hem efter en stabil men tät bortamatch.

– Vi spelar syniskt och hårt, och sist vi var här fick vi jaga, men idag var det Färjestads tur, säger Växjös tränare Sam Hallam.

Det var ett formsvagt Färjestad som tog emot Växjö Lakers hemma i LA under kvällen. Leif Carlssons lag har bara plockat fyra av 15 möjliga poäng på senaste fem matcherna. Tabellsexan Växjö kom till spel med en 4-1 seger mot Linköping i ryggen.

Matchen inleddes grinigt och det var två lag som ville ta tag i det. Men bara efter två minuter tog Växjö ledningen via Pontus Netterberg och satte Färjestad i ett läge där man tvingades jaga direkt från start. I slutet av de första tjugo svalnade spelet av något och intensiteten sjönk.

I andra perioden kom hemmalaget ut och jagade ett kvitteringsmål med hög fart och försök till att skapa anfall. Men Färjestads planer sabbades dock fort när Växjö åter igen i inledningen av perioden gjorde mål. Denna gången genom stjärncentern Robert Rosén på pass av Olli Palola i ett två mot ett läge.

Efter halva perioden spelad är Färjestad mycket nära att ta sig in i matchen. Vid en tilltrasslad situation runt Växjö-kassen får man till slut pucken till mållinjen men efter videogranskning kan domarparet fastslå att hela pucken aldrig passerade mållinjen.

I den tredje perioden har Färjestad liksom i hela matchen svårt att komma till de riktigt heta chanserna. Det är bortalaget som har kommandot och tvingar Karlstadslaget att jaga pucken istället för att anfalla.

Men efter sex minuters spel i den sista akten lyckas lagkaptenen Magnus Nygren i Färjestad att spräcka Växjös nolla. Han gör det genom ett av sina patenterade slagskott och Joakim Eriksson får till slut kapitulera efter en rad fina räddningar.

Färjestad får vind i segeln och trycker på för ytterligare ett mål och kvittering. I slutet av perioden plockar man även Lars Haugen och försöker desperat skapa några sista chanser. Med 40 sekunder kvar sätter dock finländaren Ville Leino spiken i när han slår in slutresultatet 3-1 till Sam Hallams lag.

På tisdagen får Färjestad chans till revansch när man åker ner till Växjö och Vida Arena för säongens fjärde drabbning lagen emellan.

Färjestad BK – Växjö Lakers 1-3 (0-1, 0-1, 1-1)

0-1 (02.38) Pontus Netterberg (Calle Rosén)

0-2 (22.20) Robert Rosén (Olli Palola, Cory Murphy)

1-2 (45.44) Magnus Nygren (Johan Ryno)

1-3 (59.22) Ville Leino (Geoff Platt, Philip Holm)

Skott: 32 – 21 (9-6, 12-8, 11-7)

Tekningar: 37 – 33 (12-11, 14-12, 11-10)

Tacklingar: 13 – 5 (7-1, 4-2, 2-2)