Växjö bröt dyster svit – tar grepp om seriesegern

Efter tre raka förluster hittade Växjö Lakers tillbaka till det vinnande spåret. Efter en målrik match kunde Lakers trots underläge vinna och ta fast grepp kring seriesegern av SHL.

Bortalaget Örebro HK kom till Vida Arena med goda förhoppningar efter lagets vinst i förra matchen mot Malmö. Efter fem minuter skulle även Tom Wandell ge sitt lag en riktig smakstart när han snyggt och säkert satte pucken. Men en bjudning från den slovakiske målvakten Julius Hudacek, bjöd in Växjö omgående i matchen igen. Adam Brodecki utnyttjade misstaget och satte pucken i tom bur.

I den andra perioden tog det drygt fyra minuter in i akten innan det åter igen skulle smälla i bortakassen. Oliver Bohm sköt ett rappt skott från offensiva blå som styrdes i nät av Linus Fröberg, som gjorde ett bra jobb framför mål.

Efter Växjös ledning var det nu Örebros tur att replikera precis efter. Greg Squires sätter pucken efter ett magnifikt förarbete av Marcus Weinstock. Innan perioden skulle gå upp mot 20 minuter, så skulle hemmalaget hinna göra både 3-2, och 4-2. I powerplay hittar finländaren Olli Palola nätet, assisterad av Nick Bailen som minuterna senare pangade in ytterligare en balja.

Målkalaset eskalerade

Den tredje perioden skulle sedemera bara hinna bli fem minuter gammal innan Växjö på nytt hittade nät. Eric Martinsson gjorde ett något retsamt mål bakom Axel Brage som ersatte Hudacek. Örebro vill dock vara med i målkalaset och 17 sekunder senare kom en snabb reducering för att sedan låta Växjö på nytt göra mål sekunderna senare.

Med fyra minuter kvar av sista akten fick också matchen lite nerv efter att Marcus Weinstock satte 4-6. Örebro försökte efter det att pressa på för att komma ännu närmare, men Växjö höll undan och Pontus Netterberg gjorde sitt andra mål till 7-4 i tom bur.

Därmed bröt Växjö sin förlustsivt på tre raka matcher och tar ett fast grepp om seriesegern.

Växjö Lakers – Örebro HK 7 – 4 (1-1, 3-1, 3-2)
0-1 (05.41) Tom Wandell (Joel Mustonen)
1-1 (11.56) Adam Brodecki (Dennis Everberg)
2-1 (24.14) Linus Fröberg (Oliver Bohm, Nils Carnbäck)
2-2 (26.41) Greg Squires (Marcus Weinstock, Libor Hudacek)
3-2 (32.53) Olli Palola (Nick Bailen, Emil Pettersson), spel fem mot fyra
4-2 (38.49) Nick Bailen (Emil Pettersson, Dennis Everberg)
5-2 (45.01) Eric Martinsson (Philip Holm, Olli Palola)
5-3 (45.17) Kalle Jellvert (Nicklas Grossmann)
6-3 (45.59) Pontus Netterberg (Josh Hennessy, Philip Holm)