Foto: Bildbyrån
Oskarshamn förstärker backsidan med amerikansk back från finska högstaligan. Jake Newton, senast i JYP Jyväskylä har tecknat ett kontrakt med den nyblivna SHL-klubben.
– Vi får i Jake en offensiv och skridskoskicklig back. Han har stor rutin och är en bra karaktär. Kontraktet är på ett år, säger Oskarshamns sportchef Daniel Stolt i ett pressmeddelande.

Oskarshamn värvar back från finska högstaligan. Amerikanen Jake Newton förstärker Smålandsklubben, meddelar klubben i ett pressmeddelande. 30-årige Newton inledde den senaste säsongen i tyska högstaligan med Bayreuth Tigers där det blev 13 matcher för backen. Resten av säsongen blev det spel i Finland och JYP Jyväskylä där det blev 22 matcher för Jake Newton som beskriver sig som en offensiv back.

– Jag ser mig som en offensiv back som gärna följer med upp i anfallen. Ledaregenskaper tillsammans med bra kommunikation har jag också med mig, liksom bra positionering och en bra klubba! Jag spelar gärna power play på olika positioner genom bra skridskoåkning och ett bra skott, säger Newton i pressmeddelandet.

“Taggad och tacksam”

Jake Newton, som spelat 97 AHL-matcher, berättar att han hört bra om Oskarshamns supportrar och staden i stort.

– Jag är väldigt taggad och tacksam över möjligheten att få spela i Oskarshamn. Jag har tre tidigare lagkamrater som spelat i IKO och som bara hade gott att säga om fansen och staden. Jag har hört att SHL är en mycket bra liga med hög fart och stort fokus på skridskoåkning. Mycket skicklighet förstås och välcoachade klubbar. SHL rankas överlag som en bättre liga än finska ligan. Jag vill inte ta något ifrån Liiga för det är också en bra liga och jag är tacksam för min tid där och jag hade ett fantastiskt stöd i Finland, säger Newton i pressmeddelandet.

Med värvningen av Jake Newton består nu Oskarshamns trupp av en målvakt, åtta backar och 13 forwards.

Kommentarer

Kommentarer