Utvisningar blev avgörande till Karlskronas fördel

Karlskrona kom till spel med fyra raka förluster i ryggen. För bortalaget Färjestad var trenden bättre efter senaste straffsegern mot Örebro.

Det var Karlskrona med ett par tunga matcher i ryggen som kom ut allra starkast. Hemmalaget var först på de flesta puckarna och spelade med en högre aggresivitet än Färjestad över hela banan. Mycket rättvist gjorde Alexander Bergström 1-0 i slutet av perioden.

Släkten är värst

I den andra perioden kom Färjestad ut och försökte möta upp Karlskronas spel. Leif Carlssons mannar gjorde det bra och Färjestad tog för en stund kommandot i matchen och skapade ett par bra lägen. Fem minuter in i den andra perioden utökade dock Karlskrona via Färjestads gamla guldhjälte Marcus Paulsson. Magnus Nygren blåste vind i seglen och gav sitt lag en positiv anda inför andra med sitt reduceringsmål kort efter Karlskronas andra mål.

Utvisningarna blev avgörande

Den sista perioden präglades hårt av ett odisciplinerat Färjestad som drog på sig fyra tvåminutersutvisningar redan innan man hunnit spela fem minuter. Karlskrona tog till vara på chansen och passade på att pricka in 3-1 i power-play via Emil Larsson, som även fastställde slutresultatet till 4-1.

Karlskrona HK – Färjestad BK 4 – 1 (1-0, 1-1, 2-0)
1-0 (16.21) Alexander Bergström (Joel Kellman, John Henrion)
2-0 (25.07) Marcus Paulsson (Alexander Bergström)
2-1 (30.13) Magnus Nygren (Andreas Jämtin)
3-1 (41.20) Emil Larsson (Mattias Guter, Daniel Gunnarsson), spel fem mot fyra
4-1 (47.24) Emil Larsson (Jimmy Andersson, Henrik Nilsson)
Skott: 28 – 32 (16-6, 6-15, 6-11)
Skott utanför: 14 – 11