Redhawks testar utlånad backtalang

Malmö Redhawks har haft det tungt på skadelistan på sistone. Nu väljer man att ge den utlånade backen Johan Ivarsson chansen att träna med SHL-klubben den kommande veckan. 

Johan Ivarsson har den senaste tiden varit utlånad till den andra Malmö-klubben IK Pantern i HockeyAllsvenskan. Nu får 21-åringen chansen att träna med Malmö Redhawks då skadeläget i SHL-klubben är kritiskt.

Redhawks tränare Peter Andersson ser stor potential i Ivarsson, men menar att han måste spela lite enklare för att bli en etablerad SHL-back.

– Vi vill se att Ivarsson har förbättrat sitt förstapass ur egen zon, att han spelar lite enklare och inte ställer till det för sig. Han behöver inte leta det svåra passet. Det ska vara rakt och enkelt. Han har en tendens att försvåra vissa saker. Han har skridskoåkningen, storleken och rörligheten. Men ska han bli en SHL-back måste han hitta enklare vägar i sitt spel, säger Peter Andersson till Sydsvenskan.

Tveksamt om det blir några matcher 

Om det blir något matchspel i Redhawks för Ivarsson denna vecka återstå att se. Laget har en hel del skador men ingen av de långtidsskadade spelarna är backar. Malmös nästa match är borta emot Karlskrona på torsdag.

– Rhett Rakhshani, Cristopher Nihlstorp, Kim Rosdahl och Erik Forssell är förmodligen inte med på torsdag, säger Peter Andersson till Sydsvenskan.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN