UPPGIFTER: NHL-rutinerad back ersätter Aho

Skellefteå AIK har länge sökt efter en ersättare till Sebastian Aho som ska testa lyckan i Nordamerika. Nu verkar den sista pusselbiten vara påväg in.

September är kommen och SHL-premiären är inte mer än 15 dagar bort, men alla trupper är ännu inte helt färdigställda. Skellefteå har en backplats att fylla, då Sebastian Aho lämnar klubben för New York Islanders’ organisation. Nu verkar hans ersättare vara påväg in – och det ser, enligt Norran, ut att bli kanadensaren Michael Kostka. Den 31-årige backen har 85 NHL-matcher under bältet och är en välbyggd tvåvägsback med ett bra skott.

Rutinerad

Han gjorde 15 framträdanden i NHL så sent som säsong 2015/2016 för Ottawa Senators. Under sin NHL-karriär har han, utöver Ottawa, även representerat Toronto, Chicago, New York Rangers och Tampa Bay – men han har tillhört ytterligare två NHL-klubbar, i form av Florida och senast Calgary. Den senaste säsongen inleddes i Ottawas farmarlag Binghampton Senators innan hans rättigheter trejdades till Calgary Flames. Det blev emellertid bara spel i farmarlaget Stockton Heat, där han hann med 15 matcher. Totalt gjorde han 24 poäng på 64 matcher matcher förra säsongen.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN