Home Klubbar Malmö Uppgifter: Malmös stjärna lämnar – flyttar hem

Uppgifter: Malmös stjärna lämnar – flyttar hem

0

Ilari Filppula har varit en viktig pjäs för Malmö den här säsongen. Nästa år ser dock klubben ut att få klara sig utan sin finländare, enligt MrMadhawk.

21 poäng på 30 matcher har den finländske veteranen pangat in i årets SHL-säsong för Malmö. Efter bara en säsong i Skåne avslöjar MrMadhawk att Ilari Filppula vänder hem till finska Liiga för ett långtidskontrakt.

– Risken finns väl, men det är egentligen bara Ilari eller Thomas Sjögren, hans agent, som kan svara på det, säger Malmös sportchef Patrik Sylvegård till Johan Svensson.

Viktig pusselbit

Den landslagsmeriterade finländaren kom till Modo förra säsongen efter en rad äventyr i andra europeiska ligor. Den här säsongen har han gjort ett gott jobb och varit en viktig pusselbit i Patrik Sylvegårds lagbygge. Sportchefen uttalade sig även tidigare den här säsongen om att han gärna såg ett fortsatt sammarbete med Ilari Filppula nästa år, men nu ser dock klubben ut att få jaga ny center.

– Han spelar hos oss nu och gör det bra. Han har inget avtal med oss för nästa säsong, det är allt jag kan säga, förklarar Sylvegård till MrMadhawks blogg.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.