Uppgifter: Leksand jagar den amerikanske Luleå-forwarden

I januari fick han beskedet att han inte är önskvärd i Luleå längre. Nu kopplas han ihop med Leksand, enligt Kuriren.nu jagar Dala-klubben den amerikanske Luleå-forwarden Jacob Lagacé. 
”De ville värva mig redan innan deadline”, säger han till tidningen. 

Säsongen tog slut för Luleå under gårdagen efter att man förlorat mot Malmö i åttondelsfinalen av SM-slutspelet. För den amerikanske forwarden Jacob Lagacé väntar en oviss framtid. Luleå har aviserat att man inte kommer att förlänga kontraktet.
– Jag har inte pratat med någon på ett tag. Det var i januari som vi hade det där samtalet. Då sa de att de inte skulle skriva något nytt kontrakt. Men mitt mål var att avsluta starkt och se om de kom med något nytt. Jag är definitivt villig att prata igen. Jag har varit här i två år och gillar det här stället, säger Lagacé till Kuriren.nu

”De försökte värva mig innan deadline”

Samtidigt avslöjar tidningen att SHL-jumbon Leksand är ute efter den 27-årige forwarden som gjorde stor succé i HockeyAllsvenskan innan det bar av till Luleå och SHL där han spenderat de senaste två säsongerna.
– De försökte värva mig innan deadline, men Luleå ville inte släppa mig. Jag är öppen för erbjudanden. Jag vill absolut stanna i SHL. Det var en tuff säsong för mig mentalt, på många sätt. Men jag har lärt mig mycket och vuxit både som spelare och människa. Jag vill komma till ett ställe där jag har en chans att vara den spelare jag kan bli. Om det betyder att jag går till en mindre klubb och tar en löneminskning… Jag vill bara spela hockey och ha kul medan jag gör det, säger han.

Inte erbjudits något kontrakt ännu

Lagacé har under sina två säsonger i Luleå gjort totalt 99 matcher. På dessa har han producerat 39 poäng. Han vara nära att flytta innan transferdeadline. Men än har Leksingarna inte erbjudit amerikanen något kontrakt.
– Nej, det är inget än. Vi pratar bara med några general managers i ligan. Vi har ingen stress att få något heller. Jag är tålmodig.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN