Uppgifter: HV71 vill värva Leksands-backen

Han gör sin första hela säsong i SHL med Leksands IF men kan vara på väg bort från klubben. Enligt Vetlanda-Posten jagar HV71 den 25-årige backen.
– Vi brukar aldrig kommentera något förrän vi har något klart och redo att presenteras, säger Johan Hult, sportchef i HV71, till tidningen.

Alexander Ytterell hade en succéartad säsong i HockeyAllsvenskan ifjol. Den högerskjutande backen gjorde då 29 poäng på 48 matcher, men i SHL har det gått lite tyngre. Ytterell har noterats för 10 poäng på 32 matcher och har då och då fått minimalt med speltid.

Nu kommer Vetlanda-Posten med ett avslöjande gällande att HV71 ska vara ute efter Leksands back. Jönköpings-klubben ska enligt tidningen ha fört en dialog med Ytterell om hans framtid. Johan Hult, sportchef i HV71, vill varken bekräfta eller dementera ryktet.
– När det gäller kontrakt med nya spelare och förlängningar med befintlig trupp inför nästa säsong så brukar vi generellt aldrig kommentera några uppgifter innan vi har något klart, säger han till tidningen.

”Håller det innanför våra dörrar”

Johan Hult vill inte kommentera om det förs några diskussioner eller inte. Om det skulle bli någon affär går HV71 ut med det vid ett senare skede.
– Det spekuleras mycket nu och det är naturligt att det gör det också. Men vi brukar aldrig kommentera något förrän vi har något klart och redo att presenteras. Har vi något klart så presenterar vi det och i annat fall diskuterar vi inget utåt utan håller det innanför våra dörrar.

Vetlanda-Posten: Men en rightfattad power play-back står högt på önskelistan till nästa säsong?
– Sådana finns det väl ett tusental av där ute, är det inte så? Det är klart att det är många klubbar som söker och skulle vara intresserade av en rightfattad power play-back som är i en bra ålder. Det är väl klart att många klubbar kan vara intresserade av någon sådan, det tror jag, avslutar Hult.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN