Foto: Bildbyrån.

Rykten har placerat Victor Ejdsell i NHL till nästa säsong trots kontrakt med HV71. Nu uttalar sig klassiska NHL-klubbens assisterande general manager sig om svensken.

Victor Ejdsell är en av de stora genombrottsmännen inom svensk hockey säsongen 2016/2017. På 50 matcher i Hockeyallsvenskan gjorde 21-åringen 57 poäng, vilket räckte gott för att vinna poängligan.

Tills nästa säsong har han skrivit på ett kontrakt med HV71, men om det blir spel i Jönköping återstår att se. Flertalet NHL-klubbar sägs vara intresserade av en påskrift efter årets poängsuccé i BIK Karlskoga.

“Hans flytt från kant till center har hjälpt hans defensiva spel”

En av klubbarnas som jagar den gänglige svensken är klassiska Detroit Red Wings. Victor Ejdsell ska enligt Mlive även ha besökt Detroit under veckan, samt ett par andra klubbar till. Detroits assisterande general manager, Ryan Martin uttalar sig gott om Ejdsells spel.

–  Hans flytt från kanten till centerpositionen har hjälpt hans defensiva spel. Han har även bra händer och offensiv förmåga.

Även klubbens svenska och mycket väl respekterade stjärnscout har rekomenderat Detroit om att försöka knyta till sig Victor.

 

Annonser

Kommentarer

Kommentarer