Uppgifter: Frölunda tappar stjärnbacken

Han tillhör det absoluta toppskiktet av SHL:s backar, men efter säsongen flyttar Tömmernes utomlands. Detta rapporterar Expressens MrMadhawk.
– Jag väljer att inte säga någonting alls om det där, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström till bloggen.

Henrik Tömmernes är en av SHL:s bäste backar, om inte den allra bästa. Den här säsongen har 26-åringen gjort 31 poäng på 38 matcher och är därmed poängbäst av alla backar. Enligt MrMadhawk ska det vara klart att Tömmernes lämnar Frölunda och Sverige efter säsongen. Spelaren i fråga, och hans agent, ska ha underrättat klubben för ett tag sedan.
– Jag vill inte säga för mycket, så jag väljer att inte säga någonting alls om det där, säger Fredrik Sjöström till MrMadhawk och fortsätter.
– Vi vet om att han är attraktiv för klubbar utomlands. Och är förberedda för att han inte spelar med Frölunda nästa säsong. Mer säger inte jag.

KHL-klubb ryktas bli nästa destination

MrMadhawk uppger att Tömmernes nu söker efter ett kontrakt i KHL först och främst. En av klubbarna som ska vara ute efter backen är HK Sochi.
– Det är en eftertraktad back på marknaden, men vi har inte klart med någonting, mer än att vi ser över alternativen, förklarar hans agent Patrik Aronsson för MrMadhawk.

Schweiz kan också vara ett alternativ, men inte lika troligt om man får tro agenten.
– Att komma in in i Schweiz är inte lätt. Men det är klart vi ser över möjligheten.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN