Unga Tre Kronor-spelarna i het duell på Hovet

HV71 har sju vinster på de senaste åtta omgångarna och har klättrat upp till tredje plats i SHL. I kväll ställs de mot Djurgården på Hovet för andra gången på kort tid.
– Vi har kommit starkt de senaste matcherna, säger Andreas Borgman till HVTV.

Djurgården kommer till spel mot HV71 med två tunga förluster i ryggen i sin jakt på slutspelsplats och för att få andrum i jakten behöver stockholmarna poäng. Nu hoppas spelarna att de har publiken med sig i den viktiga matchen.

– Jag trivs att spela här på Hovet och inför vår publik, säger Emil Johansson back i Djurgården till Hockeybladet.

Båda backarna är nya i sina lag för säsongen och nu är båda uttagna i Tre Kronor i Sweden Hockey Games som spelas i nästa vecka. Borgman är Huddingesonen som via Timrå och Västerås hittat till Småland och Johansson är smålänningen som flyttat till storstan. Två miljöombyten som fått fart på karriärerna.

Klassiska Hovet väntar

Ikväll är det match på klassiska Hovet i Stockholm och de båda backarna ställs mot varandra. Emil Johansson ser det som mycket insprirerande att spela mot sitt gamla lag.

– Det är en speciell match för mig, jag känner klubben bra. Samtidigt avgör jag gärna för Djurgården, säger han.

HV71 är i ruggigt bra form har avancerat från åttodelsplatserna till en stark tredjeplats endast sex poäng bakom Växjö på andraplats.

– Vi har kommit starkt på slutet och mot Leksand fick vi bra starter på matcherna och det ska vi ta med oss mot Djurgården, säger Borgman till HVTV.

HV71:s tränare Johan Lindbom är imponerad av Djurgårdens senaste tid och varnar för dem.

– Djurgården har blivit bättre och bättre. De spelar energiskt och fysiskt och det blir nog en annan matchbild än den mot Leksand. Vi förväntar oss en stentuff match där vi måste prestera på max för att vara framgångsrika, säger han till HV71:s hemsida.

Om Tre Kronor-debutanten Borgman säger HV-tränaren:
– Han har visat framfötterna under hela säsongen och är väl värd denna platsen.

HV71 har flera spelare på skadelistan, läs mer här>>>

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN