Tysk landslagscenter klar för Rögle

Rögle BK spetsar truppen inför slutspurten i SHL. På söndagskvällen blev tyske landslagscentern Felix Schütz, som spelat i KHL de tre senaste säsongerna, klar för Rögle meddelar klubben i sitt pressmeddelande. -”Det är en rutinerad tvåvägscenter som spelat länge på högsta nivån,” säger Rögles sportchef Anders ”Masken” Carlsson.

Rögles sportchef Anders ”Masken” Carlsson har en tid sonderat marknaden för att stärka upp Rögles offensiva linjer. I förra veckan slog danske centern Jesper Jensen upp sin axelskada och måste nu opereras och missar resten av säsongen.

En dryg timme efter slutsignalen i Scandinavium där Rögle förlorade med 6-2 blev det offentligt att Rögle gjort klart med en ny spelare. Det är den rutinerade tyske landslagscentern Felix Schütz, 28, som skrivit på för resten av säsongen.

– ”Felix kommer att stärka upp vår centersida då vi nu går in i ett avgörande skede av säsongen,” säger Anders ”Masken” Carlsson.

Rögles nye spelare ser fram emot att komma till Sverige.
-”Jag har spelat hockey på många ställen men aldrig i Sverige. Sverige är en av världens bästa hockeynationer och jag är nyfiken vad man gör där som gör att man får fram så många bra spelare,” säger Felix Schütz.

Felix Schütz beskrivs som en bra tvåvägscenter och han har massvis med rutin från spel på hög internationell nivå.
-”Jag ser mig helst som center, jobbar hårt och tävlar varje dag. Jag producerar hyfsat i anfallszon,” säger han själv.

Han draftades av Buffalo Sabres i fjärde rundan 2006 och efter debutsäsongen i Ingolstadt i tyska högstaligan DEL åkte han över till Nordamerika. Där gjorde han två säsonger i Portland i AHL innan han återvände för spel i tyska DEL.

Det blev tre säsonger i Tyskland med stabil poängproduktion och därefter har han spelat i ryska KHL de tre senaste säsongerna i fyra olika klubbar. Han kommer närmast från ryska Torpedo Novgorod.

Han har varit bofast i det tyska landslaget sedan säsongen 2007/08, han har spelat fem VM och gjort över 130 landskamper.

Rögle har bra erfarenhet av tyska spelare, säsongen 2012/13 spelade Alexander Barta i Rögle och gjorde mycket bra ifrån sig.
”Alexander och jag är vänner, han sa att jag inte ska åka till Rögle och förstöra det fina ryktet han skapade där,” säger Felix.

Felix Schütz anländer till Ängelholm på måndagen och är spelklar till torsdagens bortamöte mot Färjestad.

Fakta/Felix Schütz

Född: 1987-11-03.
Födelseort:
Erding i Tyskland.
Längd:
181 cm.
Vikt:
89 kg.
Position:
Center/ytterforward.
Skjuter:
Vänster.
Moderklubb:
TSV Erding.
Säsonger i RBK:
1:a (2016–).
Draftad:
Av Buffalo Sabres i fjärde rundan (117:e) 2006.
Landskamper:
132 landskamper.
Mästerskap:
5 VM, 2 JVM, 1 U18 VM, 1 U17 VM.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN