Två tunga avbräck för Djurgården

Djurgården är inne i en period av skador och sjukdomar. Djurgården har sedan tidigare Daniel Brodin som är långtidsskadad och Andreas Engqvist är utanför laget. Inför matchen mot Brynäs nu på torsdag så blir det två tunga avbräck till för DIF. Men laget får tillbaka Jonsson Fjällby.

Den kanadensiske forwarden tillika OS-aktuella forwarden René Bourque skadade sig senast mot HV71. Han hoppades kunna vara tillbaka i spel men nu står det klart att han kommer missa torsdagens match mot Brynäs. Rene Bourque har gjort 21 poäng på 33 spelade matcher sedan han anslöt till Djurgården under säsongen. Ett tungt avbräck för en redan skadeskjuten trupp.

– Nej, han spelar inte, säger Djurgårdens assisterande tränare Stefan Nyman till HockeyNews.se

Men Djurgården kan samtidigt glädja sig åt att Axel Jonsson Fjällby är tillbaka efter att ha missat ett par matcher mot slutet.

– Jag har varit lite krasslig. I går körde jag första träningen och i dag körde jag fullt, så det känns bra. Jag är lite snorig, men det är ingen fara. Jag är tillgänglig, säger Jonsson Fjällby.

Osäkert kring Högström

Samtidigt ser det ut som att Djurgården kommer få klara sig utan Marcus Högström. Högström är den spelare som selar mest i SHL. Nu har han varit sjuk och har inte tränat under veckan så frågan är om han finns med på torsdag. Högström har stått för 20 poäng på 34 spelade matcher.

– Han har varit sjuk. Han tränade inte i dag och han har inte tränat på hela veckan, säger Nyman om Högströms status.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN