Två snabba mål gav Örebro segern

Örebro tog revansch på Färjestad och gick segrande ur kvällens match med tre poäng. Hemmalaget gjorde två mål inom loppet av 14 sekunder i den tredje perioden.

Det var ett formsvagt Örebro med endast en seger på de fem senaste som tog emot Färjestad på torsdagskvällen. Bortalaget däremot kom till match efter seger mot Skellefteå i senaste matchen.

Men det var trots Örebros svaga form, de som tog ledningen i den första perioden efter tre minuter in matchen.

Den andra perioden blev en sömnig tillställning där lagen hade svårt att komma till de riktigt heta målchanserna. Båda lagen spelade säkert och minimerade misstagen, det gjorde att de två lagens försvarsspel tog ut offensiven i de båda manskapen.

I den sista minuten av mellanakten skapade sig Örebro ett friläge genom norrmannen Michael Haga. Domaren Patrik Sjöberg tilldelade hemmalaget en straff i den situationen efter att Magnus Nygren i Färjestad störde Haga på ett felaktigt sätt i skottögonblicket. Hemmaspelaren missade dock, och andraperioden blev därmed mållös.

Den tredje perioden blev desto mer målrik. Hemmalaget gjorde efter sex minuter två snabba mål, vilket gjorde att Örebro gick ifrån med en stabil 3-0 ledning på bara 14 sekunder inför slutskedet i matchen.

Med tio minuter kvar skulle dock ändå Färjestad få segervittring när man reducerade genom hemvändaren Joel Eriksson-Ek. Supertalangen som efter sitt äventyr i NHL gjorde debut i tisdags mot Skellefteå, och sköt ikväll sitt andra mål på två matcher.

I slutskedet när Färjestad jagade ännu ett mål i power-play gjorde man även 2-3. Målet dömdes dock bort efter videogranskning, då domarparet ansåg att John Persson störde målvakten när kaptenen Magnus Nygren sköt.

Matchen slutade 3-1 till hemmalaget Örebro, och Färjestad åkte på sin tredje raka bortaförlust.