Två nyförvärv till Färjestad

Färjestad har gjort klart med ytterligare två förstärkningar till den kommande säsongen. Nya ansikten i Karlstad är Johan Persson från Timrå och Tomas Skogs från Örebro.

Båda Färjestads nyförvärv har Mora och Timrå som gemensamma nämnare, trots det har de inte spelat i samma lag tidigare.

Johan Persson ser fram mot att komma till Färjestad även om han endast fått ett ettårs-tryoutkontrakt.

– Det känns jättespännande att vara här. Ett nytt steg i min karriär och jag ser fram emot det här äventyret i Färjestad BK, säger han till klubbens hemsida.

I Mora hade Persson Färjestads ungdomsansvarige Peter Johansson som lärare på hockeygymnasiet. Johansson tror på sin före detta elev.

– Jag tycker han är värd chansen och jag hoppas han tar den. Det kommer att vara en jätteskillnad för honom, det här blir han första säsong i SHL men jag tror på honom. Det är en riktig sniper, säger han.

Sportchefen i Färjestad är nöjd med värvningen av backen Tomas Skogs. En rutinerad back speciellt stark i det defensiva arbetet.

– Så är det, men Tomas är en tvåvägsback och har även spelat powerplay i både Skellefteå och Örebro. Han kommer att blir en bra avlastning till Tollefsen i det defensiva arbetet, säger Carlsson.

Skogs har skrivit på ett tvåårskontrakt med option på ytterligare ett år och ser miljöombytet som ett bra steg i karriären.

– Ytterligare ett kliv i min karriär. Man vet vilka krav och förväntningar som ställs på spelare som kommer hit. Här går man för guld och det ska bli kul att få vara en del av den satsningen, säger han.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN