Två kvartsfinaler först ut i slutspelet 2015

De regerande svenska mästarna Skellefteå tar emot Play In-skrällen Brynäs och Frölunda möter Luleå i de två första kvartsfinalserierna i bäst av sju.

Brynäs skrällde mot Färjestad och Luleå stod pall för favorittrycket mot Djurgården i Play In. Nu börjar slutspelet på riktigt. Har Play In-lagen fördel av att ha matchtempot i kroppen? Hade det varit serier i bäst av fem matcher hade nog fördelen att ha matchtempot i kroppen varit större, nu är det bäst av sju och då bör topplagen hinna ikapp tempomässigt.

Skellefteå – Brynäs, klockan 18.30 i Skellefteå Kraft Arena och CMore Hockey
Skellefteå blåste hela Sveriges expertkår när de vann SHL, mycket tack var en otroligt hög lägsta nivå. Nu är det slutspel och de senaste två åren vet föreningen knappt hur det känns att förlora en slutspelsmatch. I år blir det tuffare och laget har tränat tufft redan under sista veckan i SHL.

– Redan sista veckan under SHL körde vi på riktigt tuff, tränade stenhårt men lyckades ändå göra bra matcher trots det. I söndags var sista dagen de körde på hårt, i måndags släppte vi upp på träningen, säger Hans Wallson, huvudtränare i Skellefteå till hemsidan.

I slutet av serien hade Skellefteå ett antal spelare skadade, nu är läget mycket bättre.

– Vi har nu alla tillgängliga för spel, vi är fulltaliga och alla är redo att gå. Det var vår målsättning att ha alla spelklara till kvartsfinalen.

Wallson varnar för motståndarna Brynäs.

– Det är ett bra och skickligt lag vi kommer att möta, bedömer Wallson och fortsätter:

– De har förmodligen ligans bästa förstakedja, och att slå ut Färjestad var starkt, vilket är ännu ett tecken på att det är ett bra lag. Och från och med nu så kommer vi bara att möta bra lag.

Det egna lagets mål är stenklart för Wallson

– Vi är redo att gå! Vi vill vinna guld, det är inga konstigheter utan något vi siktat på hela säsongen. Men vi har inga illusioner om att det kommer att bli samma resa som ifjol. Vi är redo att ta det till 21 matcher, om det är vad som krävs så tar vi det. Vi har en möjlighet att skriva svensk hockeyhistoria och är väl förberedda.

Brynäs tippades av många som ett topplag, men dansade på och under kvalstrecket under stora delar av säsongen. Tränarbytet gav till slut effekt och nu har laget hittat slutspelsformen i precis rätt tid.

Brynäs forward Pathrik Westerholm tror att Skellefteå är lite rädda för Brynäs.

– Jag tror att de är lite rädda om jag ska vara ärlig. De är stora favoriter i den här matchserien och det är inte alltid något som bidrar på ett positivt sätt, säger han till hemsidan.

Westerholm berömmer motståndet, men poängterar att de tog säsongens enda poäng mot Skellefteå i sista mötet just i Skellefteå Kraft Arena.

– Det är ett riktigt bra lag, det är vi medvetna om. Sist vi möttes uppe i Skellefteå så fick vi ett poäng med oss hem och vi gjorde en riktigt bra match. Så vi har ett bra sista minne därifrån. Spelar vi på topp så vet vi att vi kan slå dem.

Tips: 3-2 efter förlängning

Serien: 4-2 i matcher till Skellefteå

[yop_poll id=”6″]  [yop_poll id=”7″]

Frölunda – Luleå, klockan 18.30 i Scandinavium och C
Serietvåan Frölunda tar emot Luleå i den andra kvartsfinalserien och göteborgarna har ägnat stor del i att kartlägga motståndets styrkor och svagheter.

– Vi har givetvis tittat en hel del på våra motståndare och analyserat deras styrkor och svagheter. Vi har också gått igenom ett antal olika scenarion och diskuterat igenom hur vi ska agera i olika tänkta sekvenser. Det är helt klart att det märks att det blir någonting annat i ett slutspel. Du möter samma motståndare i upp till sju matcher och det handlar fortfarande om samma sport som i december men allting runtomkring blir mycket större. Det är viktigt att man gillar läget tar till vara på möjligheten att det kanske blir en mer sida ishockey på sportsidorna. I Göteborg gäller det att ta den möjligheten och få lite mer utrymme än fotbollen, säger Klas Östman, assisterande tränare i Frölunda till hemsidan.

Östman är är säker på vilket lag som går vidare från kvartsfinalserien.

– Det gör vi såklart. Jag tycker att vi har ett spel som gör att vi kan vinna fyra matcher mot Luleå. Och det är också en annan aspekt av slutspelet. Det handlar om att vinna matcher, poängen eller målskillnad är ointressant. Det är först till fyra som räknas och dit ska vi vara först.

Luleå kom relativt lindrigt undan mot Djurgården i Play In. De var det hetare laget och vann välförtjänt med 2-0 i matcher. Nu siktar de på att försöka slå ut en av säsongens guldfavoriter redan i kvartsfinalen. Tränaren Joakim Fagervall gillar motståndet och ser fram mot matchserien mot Frölunda.

– Häftigt, det har varit härliga drabbningar och jämna matcher. Sen är vi fullt medvetna om att det är ett lag som har tagit nästan 30 poäng mer än oss i grundserien, så det blir en tuff motståndare. Vi ser fram mot resan, det ska bli fantastiskt kul, säger han till Luleås hemsida.

Tips: 4-3

Serien: 4-1 i matcher till Frölunda

[yop_poll id=”9″]  [yop_poll id=”8″]

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN