Två kanadensare till och fem förlängningar i Luleå

I Luleå pågår arbetet för fullt med att hitta rätt trupp till nästa säsong. Förhoppningsvis ska man sätta ihop en trupp som ska nå längre än man gjorde i år. Två nya kanadensare har anlänt och fem spelare har förlängt sina kontrakt. Samtidigt blossar ett stort frågetecken upp för en av bröderna Abbott.

– Hälsan måste komma först, säger Lars ”Osten” Bergström i en sändning på Luleås hemsida.

Luleå värvar de två kanadensarna Craig Schira, back från HPK och Jacob Lagacé, forward från Apslöven. Båda spelarna har skrivit på för de två nästkommande säsongerna.

Craig Schira har de två senaste säsongerna spelat i Liiga för HPK. Där har han på 109 matcher gjort 53 poäng (14 mål och 39 assist).

– Schira är en högerfattad back som de två senaste säsongerna spelat för finska HPK där han varit assisterande kapten. Han är en av de spelare som fått mest istid i hela Liiga den gångna säsongen och som har sina styrkor i passningsspelet, skottet och att han gillar att spela fysiskt, säger Bergström.

Jacob Lagacé hade en stark säsong i Asplöven där han vann poängligan för hela HockeyAllsvenskan med 57 poäng på 52 matcher (fördelat på 20 mål och 37 assist).

Lagacé är en högerfattad forward som kan spela både center och ytterforward. Han besitter kvaliteter både som framspelare och avslutare och kommer dessutom bidra till vårt lag med hårt arbete. Han är dessutom en spelare med goda ledaregenskaper, säger Bergström.

De fem spelarna Joel Lassinantti (16/17), Jan Sandström (15/16), Dean Kukan (16/17), Karl Fabricius (16/17) och Lucas Wallmark (15/16) har förlängt.

Under Livesändningen på Luleås hemsida flaggade ”Osten” Bergström för att Cam Abbotts karrär kan vara över på grund av skada. En rejäl undersökning görs av Luleås medicinska team.

– Hälsan måste komma först och vi hoppas att Cam kan komma tillbaka och vill fortsätta hos oss. Han och Chris är en del av Luleå hockey, säger Bergström.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN