Två hungriga lag möts i Ängelholm

Det är full omgång i SHL och i ett av dagens sena möten tar Rögle emot Skellefteå hemma i Lindab Arena. Trots skillnaden i tabellplaceringen så är det två lag i liknande situation. Båda är hungriga efter mål.

Mötet mellan Rögle och Skellefteå blir det andra lagen emellan det här säsongen. Det första var i SHL:s tredje omgång den 23:e september och slutade med en ordentlig kross. Skellefteå vann nämligen då med hela 7-2 efter att bland annat ha gjort fyra mål under matchens inledande tolv minuter.

Hungriga efter mål

Trots målkalaset senast lagen möttes har båda lagen haft svårare att göra mål den senaste tiden. Hemmalaget Rögle kommer senast ifrån en förlust med 0-4 i Gävle mot Brynäs under torsdagskvällen. Detta trots att man sköt hela 33 skott och vann den statistiken. Bland annat så blev skotten hela 18-8 i Rögles favör under den andra perioden i Brynäsmatchen. En period som man förlorade med 0-2.

Skellefteå har en ännu värre måltorka än kvällens motståndare och har inte gjort mål de två senaste matcherna. Först kom en 0-1 förlust mot HV71 som sedan följdes upp med 0-2 mot Linköping. Detta är extra speciellt då Skellefteå med sina 75 gjorda mål har gjort tredje flest i hela SHL. Endast slagna av Växjö och Färjestad.