Två formstarka lag gör upp om femte raka vinsten

Formstarka tabelltrean HV71 tar emot jagande Linköping för att göra upp om vem som får segla vidare på segersviten. Båda kommer med fyra raka vinster i bagaget och det bäddar för ett krig på isen.

Heta matcher med mycket känslor och hög intensitet har vi blivit vana med, när det gäller E4-derbyt. Idag kan vi vänta oss en extra krydda mellan de två topplagen som kapplöper med varandra i tabellen. HV71 har vunnit elva av de sista 13 matcherna och är bara ett par få ynka poäng bakom Frölunda och Växjö.

Men både HV71 och Linköping är formstarka och kommer nämligen till spel med fyra raka vinster och siktar på att vinna en femte raka för att fortsätta haka på toppduon.

Tätt, intensivt och målsnålt

De tidigare matcherna den här säsongen har inte blivit några målfyrverkerier att minnas. HV71 har vunnit två av tre möten den här säsongen mot rivalen med 1-3, respektive 0-1 på övertid. Linköping fixade en trepoängare när man vann den målgladaste matchen mellan lagen, som skrevs med slutsiffrorna 2-3. I båda lagen finns det dock god potential som talar för mycket mål och fröjdigt offensivt spel.

Poängkung och målfest talar för

HV71 vann i torsdags med de imponerande siffrorna 7-0 mot krislaget Rögle. Martin Thörnberg hade stor show då, och med sina tre poäng och två mål är han lagets poängkung. Kan han konservera den formen, då måste även Linköpings offensiva spetsar vakna på rätt sida. Amerikanen Broc Little skuggar Joakim Lindström tätt bakom i SHL:s poängliga och även han kommer med ett färskt mål, från vinsten mot Djurgården senast.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN