Tungviktsmöte väntar i Skellefteå Kraft Arena

Ett riktigt tungviktsmöte väntar när Skellefteå tar emot Växjö Lakers hemma i Skellefteå Kraft Arena. Gästerna kommer till spel med endast en förlust på de 15 senaste matcherna.

Det är inget snack om att det kommer vankas slutspelsstämning under kvällen i Skellefteå Kraft Arena. Serieledaren och formtoppade Växjö Lakers gästar Skellefteå som klättrat upp på en femteplats i SHL efter ett par veckor av riktigt starkt spel. De båda lagen är starka huvudkandidater till guldet och var även inför säsongen stora favoriter. Kvällens match kan mycket väl bli en försmak på en kommande SM-final och det bäddar för heta känslor mellan lagen.

Fördel Växjö – efter måltäta matcher

Kvällens drabbning blir den sista i grundserien mellan Skellefteå och Växjö. De tidigare matcherna under säsongen har varit måltäta bataljer och två av dem har slutat med seger för Sam Hallams lag. Efter att Skellefteå vann det första mötet med 3-2 efter förlängning, så har Växjö efter det tagit två mycket klara segrar med 4-0, respektive 5-2.

Lita på att få se ett mycket revanschsuget Skellefteå som entrar isen inför hemmafansen uppe i Västerbotten. Tabellfemman skuggar tätt bakom de fyra topplagen och behöver alla poäng de kan få för att inte tappa mark.

Poängkungarna i toppen av SHL

Båda lagen vimlar av spelare som gör duktigt med poäng. Två av dem är Olli Palola i Växjö, och Joakim Lindström i Skellefteå. De två offensiva spjutspetsarna placerar sig i toppen av poängligan i SHL och vi lär även få se dem i kvällens matchprotokoll.

En annan spelare att hålla extra koll på är landslagsforwarden Dennis Everberg som förstärkte Växjö inför säsongen. Forwarden med förflutet från Colorado Avalanche organisation har gjort en strålande säsong och skjutit 15 mål och sammanlagt gjort 31 poäng på 42 matcher. Dennis Everberg pratade nyligen om sin succésäsong i en intervju med Hockeybladet som du kan läsa mer om här.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN