Tungt backtapp för HV71 – stjärnan missar resten av serien

Amerikanen Dylan Reese skada ser ut att slå hårdare mot HV71 än vad som först befarades. Backens ryggproblem har satt honom ur spel och rehabiliteringen har fått bakslag.

Den amerikanska backen i HV71, Dylan Reese har inte spelat sedan sex matcher tillbaka. 32-åringen har gjort en bra säsong i Jönköping och svarat för två mål och tio poäng på 22 matcher, med det är han bäste poängplockare bland backar. Sedan årsskiftet har den högerfattade backen dock suttit vid sidan av eftersom ryggproblem har uppstått. Nu kan läget vara värre än vad som först befarades efter bakslag i rehabiliteringen. Rapporterna säger att han i värsta fall återvänder först i slutspelet.

– Han fick ett bakslag i sin rehab. Det gick bra till en början men i förra veckan fick han problem igen. Vi har gjort nya undersökningar och bestämt oss för att förlänga rehabperioden, säger sjukgymnast Andreas Frostemark till JP.se

Klubben har planer

När backen är speldugligt skick är fortfarande svårt att säga. Dylan Reese har problem med sina diskar i ryggen och måste vila under en längre period för att svullnaden ska gå ner.

– Med det upplägg vi har nu kan han vara tillbaka i februari. Om det blir i mitten eller i slutet av februari, eller om det blir i mars och till slutspelet, det får vi se.

Med den tunga skadan och HV71 i toppen av SHL öppnar nu sportchefen Johan Hult för nyförvärv. Men poängterar dock att klubben inte har någon panik efter nyförvärv och kommer därför inte kasta sig ut på marknaden, då Erik Brännström visat sig hålla en god nivå.

– Vi har en deadline för nyförvärv 15 februari. Vi kommer utvärdera detta den närmaste månaden och får se hur han svarar på sin rehab.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN