Trotjänaren om framtiden: ”Det blir definitivt inte i SHL”

0
529
Trotjänaren om framtiden:
Foto: Henric Wauge
Han har spelat 566 matcher för sitt Linköping och är där med den spelaren i Linköping som gjort tredje flest matcher i klubben. Ikväll spelar han sin sista match med laget. Han sätter själv ord på hur det känns att lämna klubben han varit trotjänare för. 

Sebastian Karlsson har spelat 566 matcher för Linköping och räknas som en av klubbens mest hängivna spelare. Idag gör han sin sista match i klubben, en kväll där hyllningar över spelaren egentligen skulle ha haglat, men som kommer spelas framför tomma läktare. Hockeybladet kontaktar trotjänaren som berättar om framtiden: ”Det blir definitivt inte i SHL”

Trotjänaren om framtiden: ”Det blir definitivt inte i SHL”

Sebastian Karlsson kom till Linköping innan säsongen 2009/10 och sedan dess har den nu 33 årige göteborgaren blivit kvar i klubben. Han har sedan säsongen 2012/13 varit assisterande kapten för klubben och har totalt gjort 107 poäng för klubben. Ikväll spelar han sin sista match för laget i Östergötland. Hur ser framtiden ut för den meriterade spelaren?

Hur ser då framtiden ut för den erfarne trotjänaren? För Sebastian Karlsson är det ännu inte helt klart vart han tar vägen. Han själv menar att det troligtvis inte blir något mer spel i SHL, kanske för att erbjudanden inte finns, men främst för att det endast finns ett lag göteborgaren vill spela för, Linköping.

– Antingen lägger jag av eller så fortsätter jag spela. Om jag spelar vidare har jag ännu inte kommit fram till om var någonstans det kommer bli. Det blir definitivt inte i SHL, det tror jag inte, jag har svårt att se att jag ska spela för en annan klubb än Linköping!

Sebastian Karlsson har under sin sista tid i Linköping varit en mycket viktig och hängiven spelare. Hans säsong har blivit allt bättre och Karlsson själv anser att han fortfarande har mycket att ge, speciellt i Linköping.

– Det finns plats för mig i Linköping också. Men tyvärr är inte jag som tar det beslutet.

Coronaviruset stoppar hyllningen

Ikväll skulle Sebastian Karlsson hyllas framför publiken i SAAB-arena för sitt engagemang i klubben. Men, pågrund av Coronaviruset, kommer alla kvällens matcher spelas utan publik. Detta innebär att hyllningen av Sebastian Karlsson med största sannolikhet uteblir. Karlsson berättar själv om supportrarnas stöd och om hur högt han värderar deras uppskattning.

–Jag fick jättefina hyllningar i senaste hemmamatchen mot Skellefteå så det var verkligen över förväntan och otroligt överväldigande.

Många supportrar till Linköping har uttryckt att de gärna ser att Sebastian Karlsson fortsätter spela för klubben. Sebastian själv skrattar när han meddelas om hur supportrarna känner för hans avgång och menar att de som vill ha honom kvar i laget är kunniga inom hockey.

– Det är jätteroligt att höra att man gjort avtryck och att de vill ha mig kvar för det jobb jag gör. Det är väl det största beviset från supportrarna man kan få, berättar Karlsson stolt till Hockeybladet.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + nio =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.