Foto: Bildbyrån
Karl Fabricius är inne på sin 15:e SHL-säsong i Luleå. Nu står det klart att den 36-årige forwarden är klar för spel i klubben även nästa säsong, meddelar Luleå på sin webbplats.

Karl Fabricius och Luleå har kommit överens om att förlänga kontraktet, meddelar Luleå på sin hemsida. Detta innebär att den 36-årige forwarden är klar för sin 16:e SHL-säsong i klubben.

– Jag har känt mig i bra form och är fortfarande väldigt motiverad att spela hockey, så det känns otroligt bra att vi nu kommit överens om en fortsättning. Extra kul är det att få fortsätta kämpa i vår grupp där vi har roligt tillsammans och där alla är beredda att offra sig för varandra, vilket borde vara väldigt tydligt för alla som sett oss spela, säger Fabricius till Luleås hemsida.

Karl Fabricius har spelat de sju senaste säsongerna i Luleå och har under de fem senaste säsongerna haft rollen som assisterande kapten. Denna säsongen har forwarden bokförts för 47 matcher och 16 (8+8) poäng i Luleådressen. Luleås General Manager Stefan Nilsson är nöjd med kontraktsförlängningen.

– Det känns jättekul att vi kommit överens om en fortsättning med Fabbe. Han är en verklig kulturbärare som gör ett otroligt nyttigt och bra jobb både på och utanför isen. Han har dessutom gjort en riktigt bra säsong för oss i Luleå Hockey, säger Nilsson till Luleås hemsida.

Totalt har Fabricius spelat 797 SHL-matcher. Nu blir det alltså ännu fler för veteranen.

Kommentarer

Kommentarer