Tredje derbyt står för dörren

Folkfest väntar i Gävle ikväll när rivalerna Leksand kommer på besök. Båda lagen kommer stärkta från segrar och matchen lär bli en riktig höjdpunkt.

Det är en stor skillnad i poäng mellan Brynäs och Leksand. Gävle-laget är med 71 poäng placerade på sjätte plats, och dala-laget är på trettonde plats med 39 poäng. I återuppstarten i tisdags tog respektive lag varsin seger – Brynäs i förlängning och Leksand på ordinarie tid. Värt att notera var att leksingarna bröt sin tunga förlustrad på sex matcher.

En seger var inför ikväll

De klassiska lagen Brynäs och Leksand har mött varandra två gånger under säsongen. Poängen har varit jämt fördelade – tre för Brynäs och tre för Leksand. Båda gångerna har det slutat med bortasegrar – talar det för en Leksandsvinst även ikväll?

Folkfest väntar

Det ryktas om ett fullsatt Gavlerinken då dessa två folkkära lag kommer att göra upp på isen. Johan Larsson, biljettansvarig i Brynäs, kommenterar varför det säljs mycket biljetter nu.
– Ja matcherna mellan Brynäs och Leksand lockar mycket publik. Det är hektiskt för oss som arbetar med biljetter. Förutom att det just är en derbymatch så märks det även att det går mot slutet av grundserien, det är viktiga poäng som står på spel och det har fångat publikens intresse, säger han till Brynäs hemsida.

Dahlgren inför derbyt

Leksand kommer som bekant stärkta från en seger hemma mot HV71 i tisdags. Assisterande tränaren Gereon Dahlgren ger sina tankar inför det tuffa mötet ikväll.
– Vi har gått igenom HV-matchen. Det fanns mycket som var bra som vi kan ta med oss vidare och vi har kollat på en del förbättringspunkter. Vi körde en kort och intensiv träning i onsdags för att vara redo i skallen och pigga i benen i Gävle ikväll. Idag hade vi individuell värmning och sedan genomgång av kvällens motstånd. De har några heta spelare som vi får se upp extra med, säger Dahlgren till Leksands hemsida.

Han vet att det kommer bli riktigt bra stämning i Gävle, men han tycker att laget är bra förberedda inför drabbningen.
– Vi har en go känsla i gänget efter förra matchen och det var länge sedan vi mötte Brynäs. Det brukar bli en mäktig stämning på läktaren och hett på plan. Sist vi var där så vann vi säsongens första seger så vi har bara positiva minnen från ett fullsatt Gavlerinken.

Dahlgren meddelar också att Leksand åker iväg med samma trupp som i tisdags.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN