Tränartrion i fokus inför bottenmötet

Två pressade lag med två svajiga formkurvor – men på varsin sida om kvalstrecket. Ikväll gästar Mora – Rögle i ett bottenmöte i omgång 17 av SHL. Vem vinner?
[fruitful_ibox_row] [fruitful_ibox column=”ffs-two-one” title=”Rögle BK”][/fruitful_ibox] [fruitful_ibox column=”ffs-two-one” title=”Mora IK” last=”true”][/fruitful_ibox][/fruitful_ibox_row]

Uppehållet kom lägligt för Rögle, som var inne i en lång och djup svacka inför landslagssamlingarna. Man har förlorat sex raka matcher och inte en enda period hämtades in under denna period. Men det är inte bara poängmässigt som Rögle haft det motigt på slutet. De svaga resultaten fick Anders Eldebrink att avgå för lite drygt en vecka sedan, och idag ställs den nya tränartrojkan med Patrik Ross, Roger Hansson och Magnus Wennström på sitt första prov när Mora gästar.

Även Mora har en tung tid bakom sig, även om laget sprattlade till i dubbelmötet mot Örebro. De vann båda mötena med uddamålet, men därefter följdes det upp med två raka förluster och nykomlingen tampas återigen i bottenskitet. Efter 1-3 hemma mot Malmö kom en tung smäll när Mora föll i det viktiga bottenmötet mot Brynäs med 2-5. Trots det håller sig Dalalaget kvar på rätt sida om kvalstrecket.

Vem vinner ikväll då? Skånelaget placerar sig fem poäng bakom Mora innan matchen och har chansen att närma sig säker mark och är säkerligen revanschsugna sedan förlusten i Mora med 5-1.

Det som talar för Rögle är att Mora är ett av ligans absolut svagaste bortalag. Man saknar även de viktiga backarna Daniel Grillfors och Mattias Lassen som fortsatt är skadade.

Det som kan vara till Moras fördel då? Rögles svajiga form och försvarsspel. Försvarsspelet har varit under all kritik om man har bland annat åkt på stora skalpar mot Linköping och Skellefteå på hemmais.

Svaret får vi först ikväll – då kan ni läsa allt om matchen, intervjuer och mycket mer kommer här på Hockeybladet bara minuter efter matchen.