”Tråkiga” Luleå öste in mål – igen

Luleå besegrade HV71 under lördagen med hela 6-3. Detta efter att ha haft 5-0 under den andra perioden. Tråkiga Luleå verkar ha blivit målglada Luleå.

Serieledande Luleå imponerade igen när de vann mot HV71 under lördagen med sex mål mot tre. I den andra perioden stod det 5-0 till Norrbotten-laget. I år har serieledarna mäktat med 21 mål på fem matcher. Dessutom börjar man dra i från i toppen av tabellen.

När Nils Lundkvist gjorde 6-2 målet för hemmalaget var det deras 100:e mål för denna säsong. Detta betyder att Norrbottens stolthet nu har ett snitt på 2,9 gjorda mål per match. Dessutom är Luleå de laget i SHL som blockerar pucken minst av alla lag. Man ligger tvåa i minst insläppta mål i boxplay och bara Leksand är bättre på att hålla sig från utvisningsbåset.

Tråkiga Luleå

Norrbottningarna får ofta stämpeln som tråkiga och tråkhockey. Om man tittar på statistiken i år verkar den inte riktigt hålla med. Bara Färjestad och Frölunda har gjort fler mål. Man leder överlägset minst insläppta och man håller sig från utvisningsbåset. Endast ett enda mål är insläppt i boxplay och i den spelformen har man gjort sex mål framåt. En annan detalj är att trots 100 mål gjorda ligger inte en enda spelare i Luleå topp 25 i poängligan (!). Detta borde vara unikt för en serieledare.

Bakåt är Norrbottningarna även där rena maskinen. Inte nog med att laget släpper in minst mål i ligan. De får även minst skott på sig. Endast 764 skott har antingen Joel Lassinantti eller David Rautio fått på sig. Den förstnämnde leder målvaktsligan med 1,74 insläppta mål per match.

Det är en riktig maskin Thomas ”Bulan” Berglund fogar över. Frågan är hur långt det räcker i år. Även om man går som tåget i SHL så här långt, är det i slutspelet det gäller. Efter 34 omgångar har svackan inte kommit än. Klarar man sig utan den denna säsong kan det mycket väl leda till ett SM-Guld.

Sorry, there are no polls available at the moment.