TOPPLISTA: De bästa kontraktslösa spelarna från SHL-lag

Vilka är de bästa kontraktslösa spelarna från SHL-lag? Hockeybladet kollade igenom spelarna som är så kallade free agents. Hur ser din topplista ut?

Här är de tio bästa kontraktslösa spelarna från SHL. För att bedömas ska du ha spelat i SHL när säsongen avslutades.

10. Chris DeSousa, 29 år – forward, senast i Rögle

Det blev endast 14 matcher i SHL förra säsongen. Kom som poängmakare till Rögle, men mäktade endast med fem poäng. Är troligen revanschsugen och har stor potential.

9. Lukas Kilström, 30 år – back, senast i Brynäs

En defensiv back som sliter i det tysta. Har fem år som assisterande kapten och med sin rutin är en stark ledare i vilket lag som helst.

8. Brandon Gormley, 28 år – back, senast i Frölunda

Stabil back, också defensivt lagd. Har rutin från NHL och AHL. Borde kunna lockas av flera SHL-lag.

7. Rhett Rakhshani, 32 år – forward, senast i Frölunda

Blir det en sjätte SHL-klubb för Rakhshani, eller kanske ett år till i Frölunda. Stabil poänggörare. Högerskytt som gör honom attraktiv på marknaden.

6. Markus Svensson, 35 år – målvakt, senast i Färjestad

Har stor rutin och kan vara en bra läromästare för en ung lovande målvakt. Var andravalet under stora delar i Färjestad under förra säsongen. Kan överraska i rätt miljö.

5. Shane Harper, 31 år – forward, senast i Örebro

Har gjort det riktigt bra under de två säsongerna han spelat i Örebro. Har ryktats till Rögle. Högerskjutande forward som producerar bra med poäng.

4. Oscar Sundh, 33 år – forward, senast i HV71

Är enligt egen utsago inte klar med hockeyn än. Besitter stor rutin och har ett hjärta för sporten. Tränar nu med Hockeyettanklubben Dalen i väntan på kontraktsförslag.

3. Robin Alvarez, 32 år – forward, senast i Skellefteå

Gjorde sin bästa poängsäsong hittills i SHL den senaste säsongen. Han tangerade både sitt målbästa, 14, och assistbästa, 15. En poängmakare som borde locka ett antal sportchefer att plocka fram kontraktsförslag.

2. Ryan Stoa, 33 år – forward, senast i Örebro

En poängmaskin med stor rutin. Gjorde en fantastisk säsong i Örebro den förra säsongen. Nu hoppas supportrarna på förlängning. Bör vara attraktiv på marknaden, lär bli dyr.

1. Ryan Lasch, 33 år – forward, senast i Frölunda

Assistkungen deklarerade att det var slutspelat i Frölunda och det fanns alternativ. Inget har hänt och Lasch sitter troligtvis stilla i båten. Lär ha många kontraktsförslag på bordet och vet att Frölunda vill ha honom. Frågan är vart han hamnar.

Bubblare

Jag har med fyra bubblare som inte riktigt tog en plats bland de tio bästa.

Marcus Ersson, 22 år – back, senast i Brynäs

Backtalangen som drog på sig en otäck ögonskada. Hade inte olyckan varit framme hade han haft ett SHL-kontrakt idag. Är fast besluten att komma tillbaka till topphockeyn.

Nick Sörensen, 25 år – forward, senast i Rögle

Hade en stökig säsong kantad av skador. Hamnade i frysboxen i Linköping och hann väl inte tina upp ordentligt i Rögle.

Brendan Shinnimin, 29 år – forward, senast i Växjö

En riktig vattendelare, galet geni eller bara galen? Vilka skulle inte vilja ha en sådan retsticka i laget? Krävs ett bra boxplay med Shinnimin i laget.

Thomas Valkvæ Olsen, 27 år – forward, senast i Leksand

Debuterade i SHL under den förra säsongen. Var upphaussad då, speciellt blad Leksandsfansen. Med ett års erfarenhet kan norrmannen överraska många den kommande säsongen.

Listan är hämtad från Eliteprospects och spelare kan ha gjort klart med ny klubb utan att det registrerats på sajten än.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN