TOPPAR I SHL: De är säsongens positiva utropstecken så här långt

0
341
TOPPAR I SHL: De är säsongens positiva utropstecken så här långt
Foto: Bildbyrån
Det är dags att utse säsongens positiva utropstecken i SHL så här långt. Hockeybladets Tomas Hedlund utser de fem största topparna i SHL så här långt.

Vilka är säsongens mest positiva utropstecken? Ungefär halva grundserien av SHL är spelad. Hockeybladets Tomas Hedlund tar ut de fem största topparna i SHL så här långt. Håller du med?

5. Håller för trycket

19-årige backen Nils Lundkvist var upphaussad redan innan säsongen startade. Skulle han hålla för trycket eller skulle det bli ett för tungt ok att bära? 17 poäng från juniorbacken som får stort förtroende från Thomas Berglund. Dessutom ligger han fyra i plus/minus-ligan. Nu är han en av Juniorkronornas stöttepelare i Junior-VM som startar imorgon. En back som går en spännande framtid till mötes.

4. Radarparet

Säsongens stora radarpar så här långt är så klart Färjestads duo Marcus Nilsson och Michael Lindqvist. De har verkligen funnit varandra och ser nästan ut som ett tvillingpar. De vet exakt var den andra befinner sig och de gör varandra och omgivningen bättre. De är den största orsaken till att Färjestad är serieledare i halvtid med en match mindre spelad. Anfallsparet har gjort hela 52 poäng tillsammans på 25 spelade matcher.

3. Väggen

Jag hade inte Örebros Dominik Furch högst upp när jag rankade målvakterna inför den här säsongen. Det är något jag fått äta upp ordentligt efter den första halvan. Furch har flest segrar, 15, av alla målvakter i SHL hittills. Han har flest räddningar, 580, av ligans målvakter, han är den som stått flest minuter och han ligger på andra plats när det gäller räddningsprocenten, 92,50.

2. Tränartrion

Frågan är vilken av Örebros tränare som ska lyftas högst. Huvudtränaren Niklas Eriksson, tog över när det såg som mörkast ut förra säsongen. Eriksson har gjort ett bra jobb tillsammans med sina assisterande tränare Christer Olsson och Jörgen Jönsson.

Jag passar på att höja den svenske hockeyikonen Jörgen Jönsson extra ur Örebros tränartrojka. Han var två säsonger i Växjö som assisterande tränare. Han lämnade som mästare och sedan dess har det gått sämre för Växjö. Nu är han inne på sin andra säsong i Örebro och de är ett topplag, endast tre poäng efter Färjestad.

1. Domarna

Att de ens sätter sig i bilen och lämnar hemmet för att vara lekledare är en gåta. Hur kan man sjunka så lågt att man hotar domarna och deras familjer, det är för mig en större gåta. Idrotten har blivit allvar och det görs misstag, av alla.

Att de glider in på isen och möts från början av busvisslingar och annat är beundransvärt. Visst svider det när domarna tar ett felbeslut. Men helt ärligt, vad vore hockeyn utan domare, domarnas misstag, felbeslut och så vidare? Hockeyn hade varit sjukt trist och det sista jag vill är att domarna ska åka ut ännu mer i speakerbåset för att se om de gjort rätt eller fel.

Räkna i stället hur många rätt domarna gör per match. Ställ det i paritet med hur många fel ditt favoritlag gör per match. Är det domarna som avgör matchen eller är det spelarna? Ibland blir det fel, sug i dig det och gå vidare!

Jag håller inte alltid med de i det randiga laget när de tar beslut. Jag är dock grymt glad att de kommer dit, fyra domare match efter match efter match.

Det är dags att börja backa domarna och lägga ner med hoten. Utan domarna stannar hockeyn!

Kommentarer

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

tre − ett =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.