Tom Wandell: ”Jag har tappat lite offensivt”

Säsongen 08-09 gjorde Tom Wandell 41 poäng i SHL. Det tog honom hela vägen till NHL och många år i KHL. Åtta år senare vänder han hem, som defensivspecialist.
– Jag fick en väldigt defensiv roll i NHL, säger
Tom Wandell till Hockeybladet.nu.

För åtta år sedan i Timrå IK gjorde en ung Tom Wandell succé med sina 41 poäng på 51 matcher i SHL. Den noteringen räckte hela vägen till NHL och Dallas Stars som draftat honom år 2005 i den femte rundan. Väl framme i NHL fick dock den lovande forwarden lov att anpassa sig till en helt annan roll. Nämligen som defensiv ankare i fjärdekedjan.

– Då var man ju på väg upp, sen kom jag in i NHL och fick en väldigt defensiv roll. Det är ju lite efter vad man har betalt i också, och då fick jag ta rollen i fjärdekedjan.

”Jag försöker hitta tillbaka”

Efter alla år utomlands ser dock inte 29-åringen sin defensiva utveckling som något negativt. Istället ser han det som om han blivit en bättre spelare och försöker jobba på att bli en skickligare offensiv spelare när han nu är tillbaka i defensivt starka SHL.

– Jag ser det som att jag har utvecklats som spelare, offensiven har man ju i ryggmärgen egentligen och det är ju synd att säga att man tappat det offensiva helt. De gäller bara att försöka plocka fram det och jag försöker hitta vägar för att komma tillbaka dit.

Generellt bra skolade

Den meriterade centern understryker också att han är förvånad över hur mycket SHL utvecklats de sista åren. Wandell märker att alla spelare i ligan är bra skolade och mycket bättre defensivt än för åtta år sedan.

– Det är svårare att komma igenom över hela banan, många lag är bra på att trycka ut och sätta fast spelare.

Finns det fler detaljer som du märker en skillnad på i spelet?

– Alla har blivit starkare, jag är faktiskt lite förvånad över hur bra ligan är och generellt är alla svenska spelare bra utbildade i det defensiva.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN